dedecjusz Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 odświeżam trochę temat wyciszania wydechu. Zrobiłem przelot w MG potem mapę w Mapteku. Niestety prędkości powyżej 140km są nie do zniesienia, a już raz wymieniłem tłumik w MG na jak twierdzili chłopaki "możliwie cichy". Czy ktoś w Wawie bądź na Śląsku ma tłumik prodrive przelotowy i może ze mną porównać głośność? Czy jest jakaś inna możliwość wyciszenia takiego wydechu? Środkowy przelotowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kade Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 W ubiegłym tygodniu zdjąłem końcowy tłumik prodrive i założyłem cały wydech w el-tecu. Mogę prodrive wypożyczyć na testy. A jeżeli chodzi o możliwość wyciszenia, to środkowy pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 Ten Prodrive to masz przelotowy czy fabryczny (niemodyfikowany)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kade Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 przelotowy, o taki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaćwing Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 Ja mam taki w 2.0xt i jest ok. I po mieście i w długuich trasach nie męczy, dzieci nie narzekają na hałas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max1987 Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Potwierdzam, tłumik z lekkim pazurem . Zupełnie nie męczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Mam taki Prodrive zamontowany na pełnym przelocie w Forku SF i jest Oki ( nie męczy, mruczy i dobrze wygląda ). Jakbyś chciał podam Ci pomiar decybelomierzem ( wolne obroty i przy 3000 obr ) tylko muszę notatki znaleźć ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidu85 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Witam odgrzewam Jak tam sytuacja z wydechem zrobiłeś coś ? Wyciszył się ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts