Jump to content

outback 00 do 3500 obr nie ciągnie


ironmzes
 Share

Recommended Posts

Witam.

 

Obk 2,5 my00  do 3,5 tyś obrotów strasznie ospale się rozpędza. Po przekroczeniu magicznych 3,5 dostaje kopa

i ciągnie jak dawniej.

Żaden CE się nie świeci.  Wcześniej wymieniłem lambdę i czujnik spalania stukowego.

Teraz wymieniłem świeczki i kable WN - jest jakby lepiej, ale wciąż to nie to co było kiedyś.

 

Jakieś sugestie co sprawdzać...

Link to comment
Share on other sites

Faktycznie jeden wężyk od podcisnienia był trochę sparcialy i spadł z końcówki. Jutro jadę do GD to sprawdzę na trasie jak się zachowuje.

Link to comment
Share on other sites

Przy takich samych objawach znaleźliśmy jeden błąd: czujnik ciśnienia w skrzyni biegów. Winowajca - zamiennik oryginalnego filtra oleju po 25 kkm od wymiany spowolnił przepływ, zapchana włóknina. Zmulenie w dolnym zakresie pojawiło się dzień po regulacji zaworów i wymianie świec, kabli. Obstawiałem podciśnienie, rozpięty jakiś przewód. Ironnmzes, naprowadziłeś mnie na dobre tory! Browara stawiam przy pierwszej okazji.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Browar aktualny.

Dwukrotnie wymieniłem ATF, kalibrowana przepustnica, przemacane wszystkie węże, mechanik odsyła do automaciaża, spec od automatów z powrotem do mechanika. Wyrwałem się z błędnego koła zlecając jeszcze raz regulację zaworów w innym zakładzie.

S.......e dokumentnie ustawienie zaworów na 3. cylindrze, samochód chodzi jak nowy. Miejcie baczenie, gdzie serwisujecie auta, bo nie każdy warsztat podchodzi poważnie do gwarancji za wykonaną robotę.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...