Szymon Jakub Koniarski Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Witam wszystkich, niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Forestera 2005, jeszcze sprzed liftingu. Wszystko jest ok, ale mam problem z pilotem od centralnego zamka. Kiedy wciskam przycisk do otwierania, otwierają się tylko drzwi kierowcy, a reszta (łącznie z bagażnikiem) jest zamknięta. A gdy zamykam, to wszystko normalnie jest zamykane. Bateria w pilocie jest nowa. Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Widocznie ktoś tak to podlaczyl. Spróbuj przytrzymać otwarcie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Jakub Koniarski Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 Widocznie ktoś tak to podlaczyl. Spróbuj przytrzymać otwarcie Pozostaje mi wizyta u elektryka w takim razie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmarcin Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 @ SzymonForester"05 u mnie jest identycznie i wersje US tak mają z tego co wiem. miałem doczynienia z autami w US i czy starsze czy nowsze najpierw otwiera drzwi kierowcy później reszte. taki urok tych aut 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekB Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Pierwsze wciśnięcie otwarcia na pilocie -> otwarcie drzwi kierowcy, drugie wciśnięcie do chyba max. 5 sekund -> otwarcie reszty drzwi i bagażnika TTM. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Jesli to wersja us to wszystko ok. Nacisnij otwieranie dwa razy pod rzad. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Jakub Koniarski Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 @ SzymonForester"05 u mnie jest identycznie i wersje US tak mają z tego co wiem. miałem doczynienia z autami w US i czy starsze czy nowsze najpierw otwiera drzwi kierowcy później reszte. taki urok tych aut Podejrzewam, że jeżeli znajdę trochę czasu to odwiedzę elektryka. Jeżeli nie zapomnę, podzielę się wnioskami. @..:: Subarofanatoholik ::.. A jednym kliknięciem otwierane są tylko jedne drzwi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
franz Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 z tym problemem to do elektryka nie masz po co jechac ,wersje USA tak mają po dziś ,po drugim przyciśnięciu otwiera się reszta furtek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slonex Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Tu nie ma po co glowy komukolwiek zawadzac, tak ma byc, tak to jest skonstruowane i tak ma działać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Jakub Koniarski Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 (edited) @ Świeżynka wciskałem dzisiaj podwójnie przycisk otwierania i nadal otworzyły się tylko drzwi kierowcy. Edited March 26, 2015 by SzymonForester"05 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Ale razza raze czy z przewa 1-2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Jakub Koniarski Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 I tak i tak :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 No to jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Jakub Koniarski Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Otwierają się wszystkie drzwi, gdy wciśniemy raz, migną kierunkowskazy i potem drugi raz. Fajnie, że mam problem rozwiązany. Dziękuję wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godlik Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 To chyba standard w amerykańskich wersjach, tez tak mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Jakub Koniarski Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 Pewnie tak, ale moje pierwsze auto z US, więc nie mam doświadczenia w tej materii Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmarcin Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 To zapytam tutaj jak już mowa o US'ach. Jak to jest z manualną klimą w autach zza wody? Mam wrażenie że u mnie jest caly czas w trybie ON, przycisk włącz/wyłącz nic tu nie zmienia. Jest jakis trick żeby to zmienić czy teraz ja musze z tym jechać do mechanika? @SzymonForester"05 sorry ze wcinke w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekB Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 To zapytam tutaj jak już mowa o US'ach. Jak to jest z manualną klimą w autach zza wody? Mam wrażenie że u mnie jest caly czas w trybie ON, przycisk włącz/wyłącz nic tu nie zmienia. Jest jakis trick żeby to zmienić czy teraz ja musze z tym jechać do mechanika? @SzymonForester"05 sorry ze wcinke w temacie. Tryb "ON" jest zawsze kiedy jest włączony wentylator nawiewu i powietrze skierowane na szyby, w pozostałych pozycjach trzeba wdusić przycisk "AC" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmarcin Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Tryb "ON" jest zawsze kiedy jest włączony wentylator nawiewu i powietrze skierowane na szyby, w pozostałych pozycjach trzeba wdusić przycisk "AC" Dzieki za potwierdzenie, tak właśnie podejrzewałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts