Jump to content

Subaru Impreza STI z automatyczną skrzynią

sebulator

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Jestem osobą niepełnosprawną i poruszam się na wózku. Chciałbym kupić SUBARU IMPREZE STI rok 2010-2015 ale musi być z automatyczną skrzynią biegów (inaczej go nie poprowadzę ;) ). Mam kilka pytań mam nadzieje, że pomożecie :).

1. W USA sprzedają model WRX z automatem - czy można by było kupić taką skrzynie i włożyć ją do STI manual - będzie pasować? wytrzyma?.

2. W Australii sprzedają model STI z automatem ale z fajerą po prawej stronie - czy można by było kupić taką skrzynie i włożyć ją do naszych STI manual - będzie pasować?

3. Czy można załóżyć jakąś inną automatyczną skrzynię z serii jakichś rajdowych czy sportowych zamiast fabrycznej manualnej?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

Edited by sebulator

kolega z grupy arabskich subaraków zakupił ślicznego, prawie niejeżdżonego hatcha STI z silnikiem 2.5T z 2012 roku ze skrzynią... CVT... aż mi się gęba cieszy jak to fajnie pracuje - poszukaj, może to nie jest aż taki egzotyk i nie trzeba kombinować z importem z Australii czy Japonii!

Za naszymi wschodnimi granicami taki model STI z automatyczna skrzynia biegów i kierownicą po lewej stronie był oferowany fabrycznie.

Za naszymi wschodnimi granicami taki model STI z automatyczna skrzynia biegów i kierownicą po lewej stronie był oferowany fabrycznie.

Kurcze, przegrzebałem net i nic nie widzę :(. Podpowiedz pliz w jakich krajach szukać na jakich www?

kolega z grupy arabskich subaraków zakupił ślicznego, prawie niejeżdżonego hatcha STI z silnikiem 2.5T z 2012 roku ze skrzynią... CVT... aż mi się gęba cieszy jak to fajnie pracuje - poszukaj, może to nie jest aż taki egzotyk i nie trzeba kombinować z importem z Australii czy Japonii!

Super!!!

A jak on to ogarnął? Gdzie i jak coś takiego znaleźć? Korzystał z jakieś www? Mógłbyś przekazać kontakt do kolegi?

hmm... auto zakupione bezpośrednio od właściciela tutejszego SIP'u (czytaj SIB'u, bo to Bahrajn :P), więc raczej Ci nie pomoże. Ale mogę spytać co to za specyfikacja i na jaki rynek!