Jump to content

Impreza GC 2.0 N/A dlawi sie w zakresie 3000-4500 obr.

sopello19

Recommended Posts

Witam!

Posiadam Impreze 2.0 N/A 125KM 1999 rok. w ktorej problem polega na spadku mocy w zakresie obrotów 3000-4500.

Po przekroczeniu tych obrotów dostaje kopa i moment jest czerwone pole. W trakcie tego zakresu jedzie jakby cos ja trzymalo za ogon. Zmienilem juz swiece, przewody, wyregulowane sa tez zawory, pali bez problemu, chodzi równo.

Zmienilem tlumik koncowy na przelot z silencerem i jest poprawa, ale tylko bez silencera ( efekt jest dopóki wydech sie nie rozgrzeje porządnie). Dodam ze kolega ma identyczne subaru, z takim samym wydechem i problemu nie ma.

Prosze o pomoc, moze ktos mial podobne obiawy.

Z góry dziekuje.

Witam kolegę :)

Niestety obstawiam początki przygody z czujnikiem spalania stukowego... U mnie na początku było bardzo podobnie, potem już auto zaczynało być mułowate w dużo szerszym zakresie obrotów... Tematów na forum sporo, rozwiązania różne, ale efekty nie zawsze pozytywne. U mnie nawet wymiana czujnika na nowy oryginalny nic nie dała.

Wszedzie pisza ze ten czujnik stukowy objawia sie do 2500 obr... U mnie ewidetnie jest spadek po 3000 obr.

I wiem ze tematów jest sporo, ale nie znalazlem zadnego pasujacego..

Myslalem o pompie, ale nie chce wymieniac wszystkiego po koleji.

A na jaka pompe zmieniles? Oryginal, zamiennik czy soc wzmocnionego?

Najciekawszy jest ten objaw z tlumikiem koncowym. Z silencerem przycinka jest bez wzgledu czy zimny czy cieply. Bez silencera jest OK dopoki sie fest nie rozgrzeje wydech....??? Tak wiec chyba mozna wykluczyc pompe paliwa czy czujnik spalania stukowego??.

A co myslicie o katalizatorze??