MariuS Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć, że przednie aluminiowe wahacze z Imprezy GD 2004 można podpasować do Imprezy GT 99r?Nie mam możliwości porównania a nurtuje mnie ten fakt. Lub ewentualnie co trzeba wymienić w GC aby podeszły te aluz GD. W moim GT i tak szykuję się do wymiany przekładni kierowniczej na tą z STI GD oraz remontowi całego zawiasu (Grubsze staby, sworznie, łączniki itp itd) więc info o wahaczach będzie bardzo przydatne. Wahaczy alu z GD jest zdecydowanie więcej na rynku wtórnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
semperit Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Na pewno potrzebujesz inne łączniki stabów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gforce Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Da się, ale: - przednia tulejka jest dłuższa o 2mm - trzeba zeszlifować - potrzebujesz tulejek redukcyjnych do sworzni - najlepiej kupić aluminiowe wahacze ze sworzniami od STI przykręconymi. - wahacz zwiększa rozstaw kół o 1 cm na stronę więc robi się większy negatyw i trzeba ustawić zbieżność - łączniki stabilizatora trzeba zmienić na STI Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyndz Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 (edited) Czyli dobrze rozumiem, że to jest względnie prosty i bezawaryjny sposób na powiększenie kątów z przodu? Edited September 20, 2014 by nyndz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gforce Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Tak, trzeba by sobie to policzyć. Nie wiem jaką długość ma odległość od sworznia do górnego mocowania kolumny w stanie "na kołach". ale wydaje mi się, że ta operacja zwiększy kąt o ~0.6-0.9 st Link to comment Share on other sites More sharing options...
zubru Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 a te aluminiowe z GC sti tez wypychają koła wzgłedem stalowych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts