Git Ara Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Witam Forester USA automat wolnossący 2006 r + LPG. Dopiero co została wymieniona UPG, zrobione planowanie głowic, wymiana świec. Poziom oleju tuż po wymianie UPG był prawie przy podziałce max. Przejechałem ok. 150 km i poziom oleju jest poniżej podziałki min. Wczoraj uzupełniłem olej (Motul 5w40) i jeszcze nie przejechałem żadnego dystansu. Czy ktoś miał podobną historię? Czy tuz po wymianie UPG auto przez jakiś czas czy określony dystans może brać olej? Proszę o odpowiedź Pozdr. Git Ara Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 @@Git Ara, raczej jest coś nie tak, skoro na 150 km zjadło Ci jakiś 1 litr oleju. Sugeruję zgłosić reklamację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Takie zużycie byłoby do zaakceptowania po 15 000 km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Git Ara Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Chyba wpadłem w panikę choć tak jak pisałem, po odebraniu Forka z serwisu olej był na full, później po 150 km poniżej min. Uzupełniłem do 90% stanu, przejechałem ok. 100 km i jest nadal 90% stanu oleju. Nie wiem czemu przez pierwsze 150 km tak ubyło oleju. Ale dziękuję za odpowiedzi. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 @@Git Ara,w jakich warunkach sprawdzasz olej ? (ciepły/zimny) i zwróć uwagę, że bagnet po obu stronach nie pokazuje tego samego ... wkładaj go zawsze "konewką" w dobrą stronę (tzn nie do góry nogami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Sprawdzanie oleju w Subaru, jak wszyscy wiemy, to mega zabawa. Przy każdym wyjmowaniu bagnetu jest inny wynik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Git Ara Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Sprawdzam na zimnym. Wyciągam bagnet i odczekuję chwilę żeby olej opadł/spłynął ze ścianek otworu w którym jest bagnet i sprawdzam poziom. Dwu lub trzykrotnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Sprawdzanie oleju w Subaru, jak wszyscy wiemy, to mega zabawa. Przy każdym wyjmowaniu bagnetu jest inny wynik... ;)na poczatku ciezko bylo mi sie z tym oswoic.... teraz juz przywyklem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Sprawdzanie oleju w Subaru, jak wszyscy wiemy, to mega zabawa. Przy każdym wyjmowaniu bagnetu jest inny wynik... Ja tam nie wiem, ale u mnie zawsze jest tyle samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczmar07 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 U mnie w forku po wymianie UPG został uszkodzony czujnik położenia faz rozrządu i z niego ciekło warto sprawdzić Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts