TP_S Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Cześć Zauważyłem dziwną rzecz - podczas jazdy świeciła się wewnętrzna lampka (na wysokości siedzenia kierowcy), która jest ustawiona na DOOR. A jak wysiadłem z auta, to ciągle świecą się lampki w listwach (błotne lampki), nawet podczas jazdy. Po zamknięciu auta nie pali się żaden wskaźnik od drzwi na desce, alarm się uzbraja, immo też, a tych 5 lampek się świeci. Pstryczki w drzwiach sprawdziłem. działają. Nie mam pojęcia co mogło się stać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Masz zwarcie . Te lampki kierunkowe w podsufitce nie są podłączone pod wyłącznik w drzwiach Link to comment Share on other sites More sharing options...
TP_S Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Masz zwarcie . Te lampki kierunkowe w podsufitce nie są podłączone pod wyłącznik w drzwiach I gdzie szukać tego zwarcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 A gdy masz pozamykane drzwi pokazuje się kontrolka że któreś drzwi są otwarte? (nie pamiętam czy OBK ma taką kontrolkę na desce). Na pewno któraś krańcówka padłe. Np czujnik drzwi kierowcy powinien znajdować się na słupku środkowym(ten na którym są zawieszone tylne drzwi z lewej strony auta) poniżej uchwytu zamka drzwi(specyficzne "U"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
TP_S Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 A gdy masz pozamykane drzwi pokazuje się kontrolka że któreś drzwi są otwarte? (nie pamiętam czy OBK ma taką kontrolkę na desce). Na pewno któraś krańcówka padłe. Np czujnik drzwi kierowcy powinien znajdować się na słupku środkowym(ten na którym są zawieszone tylne drzwi z lewej strony auta) poniżej uchwytu zamka drzwi(specyficzne "U"). Nic nie pokazuje się na wyświetlaczu. Obydwa wskaźniki gasną po zamknięciu drzwi. Jedyne co, pali się lampka, ta po środku, i palą się błotne lampki, co powoduje, że wieczorem mój OBK wygląda jak ufo ;-), nawet podczas jazdy Przykładowe zdjęcie (pożyczka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 A gdy masz pozamykane drzwi pokazuje się kontrolka że któreś drzwi są otwarte? (nie pamiętam czy OBK ma taką kontrolkę na desce). Na pewno któraś krańcówka padłe. Np czujnik drzwi kierowcy powinien znajdować się na słupku środkowym(ten na którym są zawieszone tylne drzwi z lewej strony auta) poniżej uchwytu zamka drzwi(specyficzne "U"). To jest inna instalacja i nie ma nic wspólnego z drzwiami . Może przez szyberdach dostała się woda do wyłącznika zespolonego ? (tego nad lusterkiem wstecznym) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TP_S Posted June 23, 2014 Author Share Posted June 23, 2014 Problem rozwiązany ale tymczasowo, ponieważ płytka przy immobiliserze jest w słabym stanie i muszę się liczyć z podobną awarią, a wtedy wymiana modułu immobilizera plus cały osprzęt wraz z nim. Ech 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts