Jump to content

Subaru impreza gc8 komputer przed 2000r.

lw36

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Mam pytanie odnośnie komputera sterującego w imprezie, chce kupić gc8 i polecono mi roczniki 99-01 ze względu na komputer którym łatwo można sterować w przeciwieństwie do tego z roczników wcześniejszych. Czy jest szansa na swap'owanie takiego kompa? Jeżeli tak to ile to kosztuje wraz z samym kompem? Pytam bo mam okazję wziąć MY'97.

Z góry dzięki za odp!

Taki problem to nie problem.

Komputery w MY99/00 maja te zalete (kwestia na ile istotna i dla kogo), ze sa mapowalne same w sobie, technologia ecutek.

(chociaz sa juz tez inne, calkiem ciekawe rozwiazania bazujace na fabrycznym ecu, ale rozszerzajace jego mozliwosci)

W modelach starszych trzeba albo dodac plytke (ESL) rozszerzajaca ich mozliwosci i umozliwiajaca mapowanie, albo wymienic ecu na jakies aftermarketowe, remapowalne. W przypadku Imprezy paleta rozwiazan jest naprawde szeroka, od relatywnie tanich do calkiem drogich.

W kazdym razie nie sugerowalbym sie przy zakupie auta tym, czy to bedzie my94 czy 99 pod tym wzgledem, bo to naprawde nie problem.

Szukaj auta, ktore bedzie jak najzdrowsze blacharsko i mechanicznie, a reszta to sa juz duperele.

A przede wszystkim blacharsko, bo mechanike da sie naprawic mniejszym, lub wiekszym kosztem - a ratowanie budy to moze byc naprawde duzy bol.