Jump to content

Wymiana gum wachacza, stabilizatorów

pit87

Recommended Posts

WItam

Będę przymierzał się do wymiany łączników stabilizatoraów, tuleji i gum wachaczy w swoim legusiu II (2.0, awd sedan 94r.)

i mam pytanko :

czy bawić sie pouliretany czy dawać zwykłe gumy? (jazda codzienna bez świrowania:))

chciałbym podnieść legasia na sprężynach od outbacka I ale nigdzie nie widze takich czy od innych subaryn podejdą inne sprężynki (forek??)

czy owe elementy np. pasują z forka i imprezy z jakich lat ??

a i czy łożyska z przodu wymienia się same czy jak w nowszych całą piaste??

może ma ktoś namiary na sklep bądź hurtownie, która ma rozsądne ceny za te elementy? :)

Pozdrawiam

Edited by pit87

nie baw się w żadne poliuretany, orginał guma robi cuda.

Sam mam ostatnio przykład jak gumowa tuleja na wahaczu wzdłużnym z tyłu zrobiła mi taką robotę jakbym co najmniej amortyzatory z tyłu wymienił. Nie kupuj na zapas amorów chyba że masz na 100% padnięte.

Co prawda nie założyłem orginał ale za to dobre zamienniki. Jest tego dużo wystarczy trochę poczytać

, wpisz części do subaru w wyszukiwarce i na pewno coś konkretnego znajdziesz.

W brew pozorom czasami warto pytać w serwisach subaru bo jest miłe zaskoczenie jeśli chodzi o cenę niektórych części.

Czy może orientuje sie ktos czy elementy zawieszenia z innych subaryn "imprezy, outbacka, forka" z podobnych lat co legaś II sedan podchodzą właśnie pod legacy ??

Planuję w Legacy wymienić gumy stabilizatora i łączniki. Z łącznikami sobie poradze. Zeby gumy wymienić trzeba coś rozkręcać czy schodzą w jakiś sposób? Jak ktoś wymieniał to może podzieli się wiedzą i nakreśli jakiś schemat.