pit87 Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 (edited) WItam Będę przymierzał się do wymiany łączników stabilizatoraów, tuleji i gum wachaczy w swoim legusiu II (2.0, awd sedan 94r.) i mam pytanko : czy bawić sie pouliretany czy dawać zwykłe gumy? (jazda codzienna bez świrowania:)) chciałbym podnieść legasia na sprężynach od outbacka I ale nigdzie nie widze takich czy od innych subaryn podejdą inne sprężynki (forek??) czy owe elementy np. pasują z forka i imprezy z jakich lat ?? a i czy łożyska z przodu wymienia się same czy jak w nowszych całą piaste?? może ma ktoś namiary na sklep bądź hurtownie, która ma rozsądne ceny za te elementy? Pozdrawiam Edited December 15, 2013 by pit87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczypior Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 nie baw się w żadne poliuretany, orginał guma robi cuda. Sam mam ostatnio przykład jak gumowa tuleja na wahaczu wzdłużnym z tyłu zrobiła mi taką robotę jakbym co najmniej amortyzatory z tyłu wymienił. Nie kupuj na zapas amorów chyba że masz na 100% padnięte. Co prawda nie założyłem orginał ale za to dobre zamienniki. Jest tego dużo wystarczy trochę poczytać , wpisz części do subaru w wyszukiwarce i na pewno coś konkretnego znajdziesz. W brew pozorom czasami warto pytać w serwisach subaru bo jest miłe zaskoczenie jeśli chodzi o cenę niektórych części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit87 Posted December 20, 2013 Author Share Posted December 20, 2013 Czy może orientuje sie ktos czy elementy zawieszenia z innych subaryn "imprezy, outbacka, forka" z podobnych lat co legaś II sedan podchodzą właśnie pod legacy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatGromo Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Planuję w Legacy wymienić gumy stabilizatora i łączniki. Z łącznikami sobie poradze. Zeby gumy wymienić trzeba coś rozkręcać czy schodzą w jakiś sposób? Jak ktoś wymieniał to może podzieli się wiedzą i nakreśli jakiś schemat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Ja mam akurat poliuretany, chwalę sobie za znacznie większą żywotność niż zwykła guma. Legacy/Impreza/Forester mają wiele wspólnych elementów ale dobrać trzeba na podstawie katalogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts