GiffK Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Witam. Odrazu przepraszam jeżeli wątek jest w tym dziale. Słyszałem od znajomego który miał forestera 2.0 N/A 125km, że w General Motors w Katowicach zrobili mu remap silnika + zmiana układu wydechowego i na hamowni pokazało 176 km. Mechanik powiedział, że słyszał o takim sposobie z Japonii i się potwierdziło. I pytanie czy słyszał ktoś o taki sposobie, bo jak czytam to jedyna różne tematy to jedyna rzecz żeby zwiększyć moc w 2.0 N/A to kupić WRX. A drugie pytanie to czy silnik forestera a imprezy 2.0 n/a czymś się różni? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Witam. Odrazu przepraszam jeżeli wątek jest w tym dziale. Słyszałem od znajomego który miał forestera 2.0 N/A 125km, że w General Motors w Katowicach zrobili mu remap silnika + zmiana układu wydechowego i na hamowni pokazało 176 km. Mechanik powiedział, że słyszał o takim sposobie z Japonii i się potwierdziło. I pytanie czy słyszał ktoś o taki sposobie, bo jak czytam to jedyna różne tematy to jedyna rzecz żeby zwiększyć moc w 2.0 N/A to kupić WRX. A drugie pytanie to czy silnik forestera a imprezy 2.0 n/a czymś się różni? Pozdrawiam jak tylko dowiesz się co zażywają Ci ludzie, koniecznie się podziel informacją. Nie ma możliwości aby "sposobem" z Japonii zrobić takie rzeczy. Kup WRXa.... a najlepiej STI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Cos nie pasi przy zmianie wydechy tyle kucy, to chyba jak pisze carlos oni cos musza brac Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiffK Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 No właśnie mi też to nie pasuje, że aż taki duży przyrost mocy. Ale napisałem do nich maila, a jak nie będzie odpowiedzi na dniach to zadzwonię i się popytam co i jak:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 nie ma takiej możliowści, aby samym wydechem i programem uzyskać takie parametry... polecam mądry artykuł http://www.godula.pl/?page=article&kat=art&option=det&artid=39 to wiele wyjaśnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Carlos a da sie pzestawic kat zaplonu w N/A na przyspieszony-wyprzedzony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 nie ma takiej możliowści, aby samym wydechem i programem uzyskać takie parametry wystarczy taki box ... bez wydechu http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/67137-chiptuning-subaru-impreza-gd-20-125km/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 wszystko się da, ale trzeba mieć cel Link to comment Share on other sites More sharing options...
antikos Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 nie ma takiej możliowści, aby samym wydechem i programem uzyskać takie parametry wystarczy taki box ... bez wydechu http://www.forum.sub...za-gd-20-125km/ czekałem aby ktoś to wkleił moim zdaniem wynik jak najbardziej możliwy ale trzeba albo rozkalibrować hamownię co by kłamała jak polityk albo zrobić jakiego swapa i masz gotowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
NonPhixion Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Witam. Odrazu przepraszam jeżeli wątek jest w tym dziale. Słyszałem od znajomego który miał forestera 2.0 N/A 125km, że w General Motors w Katowicach zrobili mu remap silnika + zmiana układu wydechowego i na hamowni pokazało 176 km. Mechanik powiedział, że słyszał o takim sposobie z Japonii i się potwierdziło. I pytanie czy słyszał ktoś o taki sposobie, bo jak czytam to jedyna różne tematy to jedyna rzecz żeby zwiększyć moc w 2.0 N/A to kupić WRX. A drugie pytanie to czy silnik forestera a imprezy 2.0 n/a czymś się różni? Pozdrawiam Może oni mieli na hamowni 2.5 NA 177KM, a z racji braku wiedzy na temat silnika myśleli, że to 2.0 NA 125KM :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 W servisach czasami wciskaja takie kity,ze glowa boli Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Wow Pewnie podkręcili MBC i s-turbo 170KM zrobili na 176... Wielkie mi rzeczy Zakładając realny 5-konny przyrost mocy, to już byłby niezły wynik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts