Ayu Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Dziś trochę jeździłem i zauważyłem parowanie spod maski, zjechałem do garażu, okazuje się ze z okolic korka chłodnicy paruje płyn chłodniczy, jest chyba jakaś mała nieszczelność. Wszystkie parametry pracy silnika w normie, nic się niepokojącego nie dzieje. Mam się bardzo martwić? Przepraszam jeśli taki temat był ale nie mogę na telefonie przejrzeć Forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 No, martwic sie masz czym o tyle, ze zapewne plyn chlodniczy Ci paruje, wiec bedziesz duzo dolewal. Jesli to faktycznie to. A jesli tak - to najlepiej zakupic nowa chlodnice - ew. jesli niegroznie pekla gdzies, to moze zaspawac obecna. No, chyba, ze lubisz jezdzic zastanawiajac sie, czy dojedziesz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 @AMI dzięki za odpowiedź. We wtorek odstawiam auto na serwis to od razu poproszę o wyeliminowanie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Obejrzyjcie dobrze - moze nie bedzie dramatu. Ale nowa chlodnica tez w razie czego fortuny nie kosztuje. (problem znany ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 Rozszczelniona chłodnica - taka diagnoza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackdogwwl Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Rozszczelniona chłodnica - taka diagnoza. Ooo zima się zaczyna.... Coś o tym wiem. Oby tylko chłodnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Oby tylko chłodnica. potwierdzone, z tego co wiem to już założona nowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 I kolejne 10 lat spokoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts