Jump to content

Wymiana żarówki/szybki kierunkowskazu w lusterku bocznym - forester III

owad

Recommended Posts

Witam, potrzebuję się dostać do tego kierunkowskazu w lusterku żeby wymienić szybkę.

W manualu nie ma nic nt wymiany żarówki (demontażu szybki) a tutaj:

http://opposedforces.com/parts/forester/en_s12/

jest tylko wersja z początku produkcji bez kierunku w lusterku. Ja mam forka z 2011. Za wszelkie info będę wdzięczny.

Pozdr

• 2 weeks later...

to może coś takiego pomoże...

Właśnie już doszedłem jak to zrobić, tylko nie wiem jak lusterko wyjąć tak żeby nie pękło. Wiem że jest na zatrzaskach tylko nie wiem czy wystarczy je pociągnąć czy trzeba coś śrubokrętem podważyć. Na razie szukam :)

Jeśli chodzi o szybkę to mam ten sam problem - pęknięta. W aso kupiłem nowy kierunek bo jak się okazało nie można zmienić szybki tylko trzeba cały. Nie wiem jak to jest w 2007, ja walczę (na razie szukam info :) ) z 2011.

Pozdr

+1

Edited by owad

tylko nie wiem jak lusterko wyjąć tak żeby nie pękło. Wiem że jest na zatrzaskach tylko nie wiem czy wystarczy je pociągnąć czy trzeba coś śrubokrętem podważyć. Na razie szukam :)

też jestem ciekawy, bo to już delikatna sprawa a nigdzie nie mogę znaleźć.

Gdyby dorwać lusterko z jakiegoś rozbitka i móc poćwiczyć to by rozwiało wątpliwości,

ale może ktoś coś więcej wie...

znalazłem jeszcze taki filmik. Wiem, że nie ten rocznik, ale zawsze coś

Edited by adamski

Ja już dwa razy wyciągałem kierunek z lusterka w sposób pokazany na filmach, i nic nie urwałem ! Samego lustra natomiast bałem sie "odhaczyć". Lampa kierunkowskazu jest scalona i jesli już to wymiana na nową. Mój problem z tym kierunkiem to okresowe skraplanie się wody ! Wyciągałem aby ją osuszyć. BTW ile może kosztować taka lampka nowa w ASO ? Boję się, że to kolejne takie subarowe "nic" ... czyli ok 500zł?

Edited by harek