owad Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Witam, potrzebuję się dostać do tego kierunkowskazu w lusterku żeby wymienić szybkę. W manualu nie ma nic nt wymiany żarówki (demontażu szybki) a tutaj: http://opposedforces.com/parts/forester/en_s12/ jest tylko wersja z początku produkcji bez kierunku w lusterku. Ja mam forka z 2011. Za wszelkie info będę wdzięczny. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Co prawda legacy, ale myślę że coś pomoże... http://legacygt.com/forums/showthread.php/grandpas-eye-kit-sideview-mirror-removal-109790.html?amp;t=109790 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 Nikt nic?.... W forku są inne mocowania trzymające lusterko (szkiełko), nie wiem jak bezpiecznie je wyciągnąć żeby nie zbić..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 to może coś takiego pomoże... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel_koszalin Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 a powiedzcie mi czy można zakupić samą szybkę kierunku do lusterka do forka 07 ... bo jakiś debil uderzył mnie w lusterko na parkingu i pękła szybka ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 (edited) to może coś takiego pomoże... Właśnie już doszedłem jak to zrobić, tylko nie wiem jak lusterko wyjąć tak żeby nie pękło. Wiem że jest na zatrzaskach tylko nie wiem czy wystarczy je pociągnąć czy trzeba coś śrubokrętem podważyć. Na razie szukam Jeśli chodzi o szybkę to mam ten sam problem - pęknięta. W aso kupiłem nowy kierunek bo jak się okazało nie można zmienić szybki tylko trzeba cały. Nie wiem jak to jest w 2007, ja walczę (na razie szukam info ) z 2011. Pozdr +1 Edited November 13, 2013 by owad Link to comment Share on other sites More sharing options...
car1961 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Do 2007 tez cały kier.jak prawy to mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 (edited) tylko nie wiem jak lusterko wyjąć tak żeby nie pękło. Wiem że jest na zatrzaskach tylko nie wiem czy wystarczy je pociągnąć czy trzeba coś śrubokrętem podważyć. Na razie szukam też jestem ciekawy, bo to już delikatna sprawa a nigdzie nie mogę znaleźć. Gdyby dorwać lusterko z jakiegoś rozbitka i móc poćwiczyć to by rozwiało wątpliwości, ale może ktoś coś więcej wie... znalazłem jeszcze taki filmik. Wiem, że nie ten rocznik, ale zawsze coś Edited November 13, 2013 by adamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
harek Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 (edited) Ja już dwa razy wyciągałem kierunek z lusterka w sposób pokazany na filmach, i nic nie urwałem ! Samego lustra natomiast bałem sie "odhaczyć". Lampa kierunkowskazu jest scalona i jesli już to wymiana na nową. Mój problem z tym kierunkiem to okresowe skraplanie się wody ! Wyciągałem aby ją osuszyć. BTW ile może kosztować taka lampka nowa w ASO ? Boję się, że to kolejne takie subarowe "nic" ... czyli ok 500zł? Edited November 16, 2013 by harek Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Jeśli do forka 3 to 270 w moim aso. Na filmach pokazane jest inne mocowanie szybki lusterka niż w forku 3. Dlatego jest problem bo nie chce pociągnąć tak że mi pęknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harek Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Ha, czyli 1/2 subarowego "nica" nie tak źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts