lucza Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Witam wszystkich,mam niewielki problem z UPG (uszczelka pod głowicą,dla nowych ) ale wielki problem z kupieniem zestawu do mojego auta. Auto subaru impreza JDM WRX STI type RA rok 96,zamknięty blok,turbina td05,auto całkowita seria i tak ma pozostać. Szukam zestawu uszczelek do naprawy UPG ale na ebayu pełno chińsko-innych podróbek,na serwisowych stronach można kupić pełne zestawy ale przeważnie do silników 98-> up.Czy ktoś może polecić jakieś stronki gdzie kupie dobry zestaw? czekam na odpowiedzi kilku rodzimych (polskich) dostawców części ale chciałbym mieć jakieś rozeznanie w rynku.Zależy mi na jak najbardziej OEM-owym zestawie,jeśli nic nie znajdę to będzie trzeba uszczelki kupować osobno po kolei a taki remont silnika strasznie się dłuży bo ciągle okazuje się że czegoś brakuje.Wiem że kilku forumowiczów robiło już swoje STI RA i może coś pomogą,ASO niestety nie wchodzi w grę bo mieszkam na obrzeżach europy i tu z wszystkim trzeba sobie radzić samemu i w większości przez internet.Dzięki za pomoc i czekam na PW,oczywiście,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoowty Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 a ta ? nr aukcji ebay 280966404049 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Tak,zoowty,jak najbardziej się nadaje ale ja bardziej szukam zestawu uszczelek żeby nie musieć potem czekać na dostawę bo jakieś dupereli zabrakło. Poza tym komplet zawsze wychodzi dużo taniej niż kupować wszystkie uszczelki osobno,pozdro. http://www.ebay.co.uk/itm/Head-Gasket-Set-Subaru-Impreza-ADS76215-/400443568202?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d3c4bf04a Coś jak to tylko ori lub dobre jakościowo,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacky3pl Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 (edited) w moim type R wczesniej zmienione byly ale mam fakture z www.subaru4you.co.uk uszczelki Cometic 160£ za dwie numer czesci na fakturze to COMETS4YC4261-066 lacznie ze wszsytkimi uszczelkami silnika i simeringi na fakturze jest 393£ Edited October 27, 2013 by lacky3pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
szociu Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 uszczelki pod głowice daj z silnika EJ20K, maja ta sama grubość co Twoje oryginalnie tyle że są metalowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts