Paziu Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Witam. Wlasnie wymieniam rozrzad w swoim Subaru Forester 2.0, 158KM, 2005r (po liftingu). W samochodzie jest zamontowana taka pompy wody: Podczas wizyty w ASO, dowiedzialem sie, ze pompa ta jest nieosiagalna i moga mi zalozyc taka pompe: i zaślepić "nadmiarowe" wyjscie. Czy to jest standardowa procedura aby przerabiać czesci jezeli nie pasuja? Jak odbywa sie zaslepianie tego wyjscia? Czy ASO daje gwarancje na skutecznosc tego rozwiazania? i najwazniejsze... Dlaczego ta czesc jest niedostepna w sprzedazy? Pierwszy raz spotkalem sie z taka propozycja - zaden ze spytanych mechanikow, nie podjalby sie takiej operacji.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien_TM Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 brać i śmiało zaślepiać!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Każde ASO Subaru bierze odpowiedzialność za swoje czyny, czego dowodem jest zlecenie serwisowe oraz faktura. Szczelne zaślepienie tego króćca nie ma wpływu na pracę pompy wody. Jednakże ostateczna decyzja należy do właściciela i to on powinien ostatecznie zadecydować o wymianie tej pompy bądź o przestoju samochodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tummi Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Mam taka sama pompe w Legacy MY07 2.0 165KM. Tez sie chetnie dowiem, czy moze jednak sa dostepne T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Paziu zamów OEM pompę i będzie po sprawie.Jak nie będzie w Polsce to w Niemczech pewnie się znajdzie kilka dni poczekasz ale spokój moim zdaniem jest więcej wart niż pchanie zamienników czy patenty z zaślepianiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paziu Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Taki byl plan... Na razie siedzi oryginalna pompa, bo sprawa wyszła jak mialem rozrzad rozebrany. Zdziwilo mnie tylko podejscie ASO, ktore zasugerowalo przerabianie czesci. Drugi temat, ktory wyszedl podczas tej samej wizyty - to skrzypniecie podczas wciskania sprzegla. Diagnoza - łozysko sprzegla do wymiany... Okazalo sie, ze wystarczy przesmarowac mocowanie pedału sprzęgła... ech... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Szczerze to wierzyć się nie chce że w ASO zaproponowali druciarstwo bo inaczej tego nie nazwę.Rozumiem że pan Miecio w garażu może taką propozycję dla klienta podsunąć ale w ASO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tummi Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 (edited) Ja juz skompletowalem rozrzad. "Nieosiagalna" pompa lezala w ASO Koper na polce, przed zamowieniem dostalem nawet jej fotke (wielkie podziekowania dla P. Jarka z w/w ASO). BTW: mam tez ASO lokalnie, w Gdansku, ale IMHO dzial czesci musi popracowac nad podejsciem do klienta. Moze jak zaczniemy o tym glosno mowic, to cos sie zmieni A tutaj moja fota, wiecej na pw jesli ktos by chcial. (widac, ze w korpusie jest przygotowane miejsce pod 3-ci krociec) Nr czesci to 21111AA310 (wg roznych katalogow pasuja tez 21111AA250, 21111AA270 - ale one nie maja 2 przeciwleglych kroccow). T. Edited November 28, 2013 by Tummi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paziu Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Gratulacje... W silnikach Subaru są montowane 4 rozne pompy wody - na rynku swobodnie dostepne sa 3 rodzaje - oryginaly, zamienniki - do wyboru do koloru. Reszta ma pecha, albo conajmniej trudnosci ze znaleziem czesci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tummi Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 O 4-tym typie nie slyszalem - masz jakies szczegoly? T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paziu Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 1. Jeden króciec, 2. Dwa króćce po jednej stronie 3. Dwa króćce po przeciwnych stronach 4. Trzy króćce Takie ogladalem w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tummi Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 (edited) Jeszcze raz - pisales, ze niedostepna jest pompa z 2 przeciwleglymi kroccami. Na bazie tej informacji bylem o krok od kupna pompy od turbo (3 krocce) i kombinowania z zaslepianiem. Ale pokazywana przez Ciebie pompe od reki dostalem w ASO Koper. Moze faktycznie moja fotka jest zrobiona pod niezbyt szczesliwym katem Tutaj jeszcze jedna fota: T. Edited November 28, 2013 by Tummi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts