piterb1 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 witam . chciałem się zapytać o płyny do samochodu jakie zastosować. w servis manual (usa )2008 są rekomendowane materiały. i tak 1-olej ( wątek na 500 stron ciężko przebrnąć) w sm 5w-30 , jaki polecacie ? 2 AT- przedni dyfer i tylny dyfer , w sm GL-5 , 75w90 , jaki polecacie? ,jaka ilość? 3 wspomaganie w sm - dexron III - który polecacie?jaka ilość? 4 płyn chłodzący w sm, subaru lub , kwasny fosforowy nie aminowy ????jaki polecacie ?jaka ilość? 5pasek rozrządu - jakiej firmy polecacie? z góry dzięki za odpowiedzi chociaż na część pytań , pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Mam 2,5 w Forku, zalewam obecnie 5w40 Millersa (dokładny typ to musiałbym chłopaków z warsztatu popytać). Wcześniej lałem Mobil1 5w40 a jeszcze wcześniej Castrol'a 5w30, ale po przeczytaniu ułamka tematu olejowego postanowiłem zmienić. Auto na Castrolu przejechało prawie 90000 km, nic złego się nie stało. Na Castrolu i na Mobilu musiałem robić dolewki, szczególnie po dłuzszych trasach autostradą (śrenio wychodziło jakieś 0.7L na 10000 km). Od czasu jak mam Millersa nie robiłem żadnej dolewki - nic na oku nie ubywa z bagnetu.Przejechałem już na nim jakieś 6000 km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts