OWOC Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 (edited) Edited October 14, 2013 by OWOC Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Mateuszku ; kurcze lipa straszna. Teraz może się okazać ,że lepiej i może taniej było wskrzesić tamten silnik. Z używkami jest jak jest. Przykre . Pozdro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Norma, choć bardziej powiedziałbym, że nie ma w tym nic dziwnego. W Polsce mało przypadków, z reguły przy wysokich przebiegach. Trafiłeś po prostu pechowy egzemplarz. Wpisz w google'a: 'h6 head gasket' - będziesz miał więcej informacji po angielsku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Zdarzają się takie awarie,to skutek uszkodzeń czy zaniedbań niedomagań układu chłodzenia.W Polsce faktycznie dość sporadycznie i wynika to raczej z większej świadomości i znajomości kosztów naprawy takiego motorka. @@OWOC współczuję awarii.Choć opinią łódzkiej firmy,zapewne nazwa brzmi jak typ jednostki pływającej,nie sugerowałbym się zbyt dużo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Mateuszku ; kurcze lipa straszna. Teraz może się okazać ,że lepiej i może taniej było wskrzesić tamten silnik. Z używkami jest jak jest. Przykre . Pozdro. Dzięki za słowa wsparcia Tedi Niestety w tamtym silniku była taka sieczka, że szkoda gadać... no i żłopał olej, a ten po rozebraniu jest bardzo czysty a to znak, że nie bierze za dużo oliwy Norma, choć bardziej powiedziałbym, że nie ma w tym nic dziwnego. W Polsce mało przypadków, z reguły przy wysokich przebiegach. Trafiłeś po prostu pechowy egzemplarz. Wpisz w google'a: 'h6 head gasket' - będziesz miał więcej informacji po angielsku. O tototo i tak sobie to będę tłumaczył No, ale nic jak to mówią "psy szczekają - karawana jedzie dalej" Zdarzają się takie awarie,to skutek uszkodzeń czy zaniedbań niedomagań układu chłodzenia.W Polsce faktycznie dość sporadycznie i wynika to raczej z większej świadomości i znajomości kosztów naprawy takiego motorka. @@OWOC współczuję awarii.Choć opinią łódzkiej firmy,zapewne nazwa brzmi jak typ jednostki pływającej,nie sugerowałbym się zbyt dużo. Cybelku i za to Cie lubię! Wiem do czego pijesz Mam nadzieje, że jutro CARFIT mi odpisze czy rzeczywiście ma na stanie takowe uszczelki i jeśli tak to czy sprzeda mi je. Zycie jest przewrotne, zawsze to ja wysyłałem znajomych do niego z problemami w Subarakach w tym UPG i teraz sam mam takowy problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mus Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Podstawa przeciwdziałaniu uszkodzenia uszczelek jest kontrola przy przeglądach przestrzeni pomiędzy chłodnicami. Na pewno minimum raz na 60-90 tys. trzeba przeprowadzić takie czyszczenie. Wyciągnąć trzeba do tego chłodnicę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Kurna, co za shit, ale z drugiej strony to "tylko" UPG, świat się na tym nie kończy Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Kurna, co za shit, ale z drugiej strony to "tylko" UPG, świat się na tym nie kończy Tak wiem, ale... kto jak kto, ale Ty Bartek wiesz jak bolą takie niespodzianki i czekanie na auto i to takie auto Uff udało się uszczelki zamówione w ASO Subaru Rzeszów jutro powinny być 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 (edited) Mat, uwierz mi, że wtedy UPG było by jak słynna "kiłunia, kiłeczka" Trzymam kciuki, będzie git Edited October 15, 2013 by BartZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton90 Posted October 18 Share Posted October 18 Witam posiadam outbacka 3.0 z 2007r gotuje się po dłuższym postoju wentylator działa chłodnica szczelna upg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts