Jump to content

kratka wentylacyjna ??

Henryk82

Recommended Posts

Witam

W sobotę naprawiałem antenę od radia w moim legasiu i aby dostać się do mechanizmu musiałem zdjąć wykładzinę co osłania ściany bagażnika i ku mojemu zdziwieniu koło mocowania lewarka wstawiona jest jakaś kratka w ścianie bagażnika i z jednej strony jest guma która nie pozwala dostać się do środka bagażnika bo odchyla się tylko w jedna stronę (na zewnątrz)

czy dobrze interpretuje, że to kratka wentylacyjna ale tylko jednokierunkowa ? i po co to jest w bagażniku zasłonięte wykładziną , jaka rolę to spełnia w naszych subarynach ?

haha dobry wątek, otóż dziennie w robocie sciagam zderzaki z opli i fajnie widać jak kratka działa przy zamykaniu KAZDYCH drzwi ;). Bez nich nie dał bys rady trzasnąć drzwiami. Dobry przykład- jak zamykają sie drzwi w imprezie z uchylonym i zamknietym oknem? Przy uchylonym gdy trzasniemy to ma sie wrazenie ze szyba sie połamie na poł :biglol: + odgłos zamykania blaszanego garażu :D

co do tego jak to sie dzieje ,że kratka działa mimo ze jest tak ukryta i mimo to działa to już jestem za mało "fizyczny" :)