Dawid1 Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 (edited) Mam dziwne piszczenie jak by pralka wirowala z przodu auta. Bylem przekonany że to prawy przod, wymieniona piasta i dalej to samo. Czy są jakieś sprytne metody diagnozy usterki bez rozbierania i wymiany wszystkiego po kolei? Dzwiek staje sie glosniejszy od 80 km/h w górę.Poziom oleju w skrzyni ok.Skręcanie lewo - prawo nie zmienia wiele.Wydaje sie jak by to bylo po srodku auta ale 100% nie mam pewności. Czy stetoskopem da rade namierzyć zródło dzwięku? Pacjent to Legacy 05 MT dual range. Na postoju cisza przy zwiekszaniu obrotów silnika, Edited March 4, 2013 by Dawid1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 A czy była sprawdzona najbardziej prozaiczna sprawa, czyli stan klocków i tarcz? Czy narasta/zmienia się częstotliwość ze zmianami prędkości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid1 Posted March 4, 2013 Author Share Posted March 4, 2013 Klocki i tarcze ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid1 Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 Namierzone - Łożysko na wyjściu skrzyni biegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuwek Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 u mnie występuje podobny problem żeby nie powiedzieć identyczny. Wszystko opisałem w tym poście http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/57294-dziwny-dzwiek-przy-przyspieszaniu-4-5-bieg/#entry1646282 W jakich kosztach się zamknałeś jeśli chodzi o tą naprawę>Mógł byś podesłac jakiś link jakie to dokładnie łozysko? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts