mf121 Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Nie mam klaksonu w moim turbodziadku. Do guzika nie są podłączone kabelki. Udało mi się zdjąć kierownicę ale na nabie nie znalazłem od spodu pierścienia kontaktowego którego się spodziewałem. Od strony kolumny też nie widzę gdzie można by to podłączyć. Ma ktoś może schematy elektryczne do antyka? Czego brakuje ? Gdzie powinien być podłączony klakson ? Tak to wygląda u mnie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 klakson jest podłączany przez taśmę poduszek (zwijak) u Ciebie jej nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Aż zdejmę chyba dziś to u siebie i zobaczę, bo u mnie poduchy nie ma i nie było. Mam założoną inną kierownicę i klakson działa -- N gru 04, 2011 6:57 pm -- U mnie wygląda to tak jak na fotach i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mf121 Posted December 4, 2011 Author Share Posted December 4, 2011 poduszek ?? sprawdze na łóżku ale tam żadnych taśm i zwijaków nie uświadczyłem qbutek a te 2 kabelki czerwone w kierownicy gdzie prowadzą ? te 2 otwory na lewym dole obudowy kolumny kierowniczej ? Gdybyś wiedział do jakich kableków w wiązce prowadzą... Kompletny schemat były o tyle idealny że mógłbym sobie na jego podstawie podłączyć alarm i nie martwić się o zamarzanie zamków na zimę Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Kabelki mają swoje wsuwki w kierownicy, do kolumny nie przechodzą. Postaram się jutro zobaczyć jak i którędy klakson zwiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi-guel Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Hej nie naprawiłes pewnie bo brakuje kabelkow w kolumnie kierownicy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naruk08PL Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/-- ... /index.htm Schemat Chassis Electrical\Wiring Diagrams\Fig. 43 przedostatnie od dołu. tam jest schemat trąbki :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts