Aga Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Wypada to opić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 ja roziowe jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Tokaj - @przemekka mnie zainspirował (jeżeli jutro będzie mnie bolała głowa to będzie to Jego wina) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursusraketa Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jego wina Jakie wina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 wszelkie, różne, różniste i róziowe a tak na serio, to fajną ma kolega pasję - widać, że poświęcił jej sporo czasu (i wątroby pewnie też - bez urazy przemekka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Owszem hobby super ciekawe i w dodatku Przemek z Justi zwiedzają świat. Ja po wino przemieszczam sie praktycznie do 400km bo dalsze regiony sa tak skomercjalizowane w marketach ze nie warto jeździć. jedyne co mi podchodzi z po za Francji to tylko Toskania, Australia i Afryka południowa. Argentyna, Chili, a szczególnie Kalifornia beeeee. Hiszpania owszem jest na poziomie ale ja nie lubie, Portugalia to inny rozdział a to co tam pija jest dobre ale ja tego nie nazywam winem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Portugalia to inny rozdział a to co tam pija jest dobre ale ja tego nie nazywam winem. madera jest ok, nawet bardzo ok widzę, że moja znajomość wina jest na poziomie "żenua" - czas się chyba podszkolić i odchamić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Madera to dla mnie nie wino, to słodki napój z winogron przypalany jagodami. Raczej aperitif lub jak biale bordeaux slodkie na zapitke do fois gras. sztandar portugalii to Mateusz - slodkie rozowe lekko gazowane. Niech dalej robia wspaniale porto i tak bedzie dobrze 3 miesiace temu bylem wlasnie w Lizbonie "sprawdzic" co tam pija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 @@dzioba, hmmm, to ja mój poziom wyrobienia winnego zmieniam na "ultra żenua" dopijam ostatni kieliszek Tokaja (Tokaju?) i rzucam picie na dzisiaj z mocnym postanowieniem uzupełnienia braków w wiedzy i praktyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 mahu spoko, trzeba czasu a masz go jeszcze sporo. Jak wypijesz tyle co ja to wiedza przyjdzie całkiem naturalnie tak samo jest z whisky zaczynasz od mieszania z cocacola jakiegos miekkiego walkera a z czasem bijesz po mordzie za wrzucenie lodu do siwasa albo dimpla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 @@dzioba, hmmm, ale jak nadrobię zaległości to nie będę musiał zmienić avatara na taki: a odnośnie whiskey - aktualnie jestem na etapie czarnego jasia/famous grouse z jedną kostką lodu i odrobiną wody sodowej, i oczywiście mój ulubiony jack daniels i glenfiddich może gusta i plebejskie, ale nigdy nie popsułem żadnej whiskey jakąś colą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 dobry poczatek i nuda w raju ci nie grozi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Wojtalik Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Whisky do coli ? Coli używamy do nadkoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Do rumu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 dokładnie, bo od coli człowiekowi w głowie się p, psuje Do rumu jak Bóg stworzył rum to coli nie było na świecie - zatem nie należy jej do rumu dodawać. Rum należy ewentualnie pić w równych proporcjach z rumem, albo z rumem, jeżeli ktoś za rumem nie przepada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Też prawda... ale z colą mogę wypić więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Aga tak trzymaj mahu a to ni bogowie stworzyli cole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 mahu a to ni bogowie stworzyli cole? nie, colę stworzył jakiś diabelski pomocnik z wrażej hameryki Bóg stworzył pepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Widzę, że zostałem wywołany do tablicy, tzn. kontuaru. Zatem wasze zdrowie. Co do różowego, to bardzo smakowała mi Frankovka Rose z Moraw, która piliśmy ostatniego lata podczas upałów.Morawy będą w trzeciej części. Jeśli druga się ukaże. Dziś nad ranem poszła do redakcji. Edytowane 14 Marca 2016 przez przemekka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 przemekka hejka Chyba idę już spać. Obowiązki czekają i wołają. kolorowych wsiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahu Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 i nawzajem - jutro trzeba wstać do pracy... a wieczorem znowu będę rzucał picie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zatem witajcie i dobrej nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 jutro trzeba wstać do pracy. rte obowiazki to mi akurat wisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel szuszu Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 dziś prawdziwych pijaków już nie ma......... i z modami już nie chce się bić ze to pic, ze to wszystko to ściema co zostalo to : wciąż chce się pić Gdzieś meldują, ze wojny, ze ze pieczeń Czy z owieczki czy z kaczki czy wurst Nikt nie robi dla forum wyrzeczeń aż do rana by zmienić czyjś gust (zmaina melodii na marsz z piosenki Zwoźniaka ) A przecież było dobrze dokoła rosły huty człowiek był najedzony napity i wypluty. A przecież było dobrze i wszystko wszystkim grało Jak znalazł się malkontent to się go banowało ( równoważne z internowaniem w mienionej epoce ) Dziobak, Tyś normalnie artysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Najlepsze dzieła powstają przy ... rzucaniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się