herrkam Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Własnie wróciłem od naszych sąsiadów zza odry z nowym kompletem zegarów tanich ale dzialają (nowe VDO) mam ciśn turbo, ciśn oleju, ladowanie-volt. Pytanie gdzie znajduje sie czujnik ciśn oleju na bloku w GT 98 i jak zabrać się do montazu ciśn turbo (mam zestaw magicznych węzyków tylko gdzie to wpiąć :? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Własnie wróciłem od naszych sąsiadów zza odry z nowym kompletem zegarów tanich ale dzialają (nowe VDO) mam ciśn turbo, ciśn oleju, ladowanie-volt. Pytanie gdzie znajduje sie czujnik ciśn oleju na bloku w GT 98 i jak zabrać się do montazu ciśn turbo (mam zestaw magicznych węzyków tylko gdzie to wpiąć :? ) czujnik cisnienia oleju znajduje sie pod alternatorem(dochodzi pojedynczy kabelek z konektorem) z przepustnicy wychodza 3 wezyki-mozesz sie wpiac w ktorys z nich trojnikiem i bedzie git Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted October 18, 2005 Author Share Posted October 18, 2005 aaa jakies fotki cos bo sam będę psuł więc sie przydadzą z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted October 27, 2005 Author Share Posted October 27, 2005 z przepustnicy wychodza 3 wezyki-mozesz sie wpiac w ktorys z nich trojnikiem i bedzie git Jeeeju komancz to sie naszukałem w przepustnicy tych wężykow a to z kolektora wychodzą i Abt mnie oświecił Dzięki za pomoc anyway Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Własnie wróciłem od naszych sąsiadów zza odry z nowym kompletem zegarów tanich ale dzialają (nowe VDO) mam ciśn turbo, ciśn oleju, ladowanie-volt. Pytanie gdzie znajduje sie czujnik ciśn oleju na bloku w GT 98 i jak zabrać się do montazu ciśn turbo (mam zestaw magicznych węzyków tylko gdzie to wpiąć :? ) czujnik cisnienia oleju znajduje sie pod alternatorem(dochodzi pojedynczy kabelek z konektorem) Tylko wtedy nie bedzie kontrolki cis. oleju na desce, pozatym jest tam ciasno, jak czujnik bedzie duzy a obawiam sie ze tak, to nie bedzie tak prosto. W WRX jest drugie miejsce, trzeba zdjac IC i tam jest korek, podejrzewam ze w GT tez bedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted October 28, 2005 Author Share Posted October 28, 2005 mam czujnik który sie podłącza w szereg z kontrolką także wszystko zadzialało sprawnie jeżeli chodzi o miejsce to rzeczywiście alternator podnioslem na regulacji wyżej i dałem około 1,5 cm dłuższy pasek..funkcjonuje OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts