nowix Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Od jakiegoś czasu mam miękkie sprzęgło, zdarzyło mi się że wpadło do podłogi i ręką musiałm podnosić. Pali sprzęgło przy ruszaniu, jeżdzie w korku. Na trasie nie ma większego problemu. Gubi ciśnienie, brak jakiegoś płynu. Może ktoś podpowie czy samemu walczyć, czy do serwisu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crem Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Samemu to już walczysz . Zostaje serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saracen44 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Od jakiegoś czasu mam miękkie sprzęgło, zdarzyło mi się że wpadło do podłogi i ręką musiałm podnosić. Pali sprzęgło przy ruszaniu, jeżdzie w korku. Na trasie nie ma większego problemu. Gubi ciśnienie, brak jakiegoś płynu. Może ktoś podpowie czy samemu walczyć, czy do serwisu... Zdarzyło mi się parę ładnych razy przy wysokich temperaturach i w korkach. Podejrzenia padają na wysprzęgliki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Od jakiegoś czasu mam miękkie sprzęgło, zdarzyło mi się że wpadło do podłogi i ręką musiałm podnosić. Pali sprzęgło przy ruszaniu, jeżdzie w korku. Na trasie nie ma większego problemu. Gubi ciśnienie, brak jakiegoś płynu. Może ktoś podpowie czy samemu walczyć, czy do serwisu... Zdarzyło mi się parę ładnych razy przy wysokich temperaturach i w korkach. Podejrzenia padają na wysprzęgliki. potwierdzam, miałem to samo szczególnie przy wyższych temperaturach i w korku pedał sprzęgła nie odbijał. po wymianie wysprzęglika wszystko wróciło do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek_k9 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 miałem ten sam problem, i wpadało w podłoge i ślizgało. Rada: dolać płynu odpowietrzyć ( odwrotnie jak chamulce) jeśli nie da efektu wymienić odpowietrznik i jeszcze raz spróbować. U mnie podziałało i jeżdze już przeszło ponad rok, a sprzęgła nie oszczędzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glowka7 Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 mam ten sam problem objawy dokładnie te same. korek + wysoka temp. = pedał sprzęgła w podłodze. w trasie sie nie zdaża. powoli się przymierzałem do wymiany sprzęgła. ktoś jeszcze miał z tym problem?? jak naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts