Jump to content

Forester MY 09' 2.5t

dashbór

Recommended Posts

Witam, tak jak w opisie, gdzie co i jak? Chciałbym żeby wydech był "Ciut" większy , bo niestety seria to porażka pomyłka żenada i wstyd. Oraz mam nadzieje na lepszy dzwięk- chciałbym usłyszeć boxerka gdy wyprowadzam go na spacer. Porady, linki , kontakty słowem wszystko to co może mi się przydać. Pozdrawiam i licze na odzew.

Dziekuję za odpowiedź, choć nie takiej się spodziewałem- kolega przesłał link do FAQ. Niestety to nie jest to o co mi chodziło. Proponuje aby kolega przeczytał jeszcze raz mój post plus zorietował się o jaki model konkretnie mi chodzi. Pozdrawiam

Dziękuje za podesłani mi linka do tematu, który sam stworzyłem- spalanie jest mi znane bardzo dobrze :), prowadzenie również:). Chodzi mi konkretnie o wydech tak jak w 1 poście.

Podłącz się pod ten wątek. Poczytaj trochę forum... :) .

Niestety zapoznałem się również z tym linkiem wcześniej, i niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujący mnie temat. Który zresztą jest dość moim zdaniem mało rozbudowany na forum. Czyżby żaden z posiadaczy "nowych " forków, nie próbował wywalić wydechu itp. i zamontować coś na poziomie SUBARU.

choć nie takiej się spodziewałem

Popełniasz typowy błąd każdego forumowego nowicjusza, pytasz o coś co było już wielokrotnie opisane i oczekujesz, że reszta forumowiczów nie ma nic ciekawszego do roboty tylko pisać streszczenia interesujących Cię tematów. Poszukaj, poczytaj, a pytaj dopiero jak nie znajdziesz interesującego Cię wątku. O tym między innymi jest w FAQ do którego dostałeś linka.

Czyżby żaden z posiadaczy "nowych " forków, nie próbował wywalić wydechu

Tak się składa, że większość nowych forków jest na gwarancji, a nikt nie chce jej stracić wstawiając niehomologowany wydech. Ot takie życie :(

Co do gwarancji, przy wymianie kompletnego wydechu tracisz gwarancje, sam tył z tego co wiem nie powoduje utraty gwarancji.

-- 15 wrz 2010, o 08:47 --

Chciałbym żeby wydech był "Ciut" większy

Może poszukaj hydraulika lub otolaryngologa :) .

Wolabym solidnego mechanika :D.

-- 15 wrz 2010, o 08:49 --

dashbór - bardzo jestem ciekaw którego 2.5T.kupiłeś ,komis?import?a może od dilera?zdradzisz szczegóły?

Import z małym przebiegiem- smutne jest to że nie można dostać już nowego 2.5 t tylko to co zostało na stocku. Zachowanie UE jest poprostu śmieszne.

Ja zmieniłem tylko tłumiki z tyłu i uważam, że to był strzał w 10. Jak będziesz chciał to się umowimy i posłuchasz sobie, dam Ci kontakt kto to mi zrobił. Z tego co pamietam to zaplacilem 1000zl za dwa, zrobione tak, aby w kazdej chwili mozna było przykrecić oryginalne. Jak wyglądo to w ogłoszeniu : http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C14247798

• 2 weeks later...

Witam po krótkiej przerwie ,wracam z tematem. Niestety podany przez ciebie link nie działa. bardzo Chętnie bym posłuchał jak to "gra" w twoim frysiu. Niestety jestem na razie poza W-wą. Mogłbyś mi podesłać na priv kontakt do firmy która ci zrobiła końcówki. Ewentulanie jakbyś miał chwilę i ochotę mógłbyś wrzucić na jutuba jak to u ciebie wygląda. Mam jeszcze dodatkowe pytanie co myślicie o firmie Eltec- któs coś u nich robił?