scorpiox Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Witam Wiem że w niektórych autach można programować aby wszystkie szyby lub chociaż przednie opuszczały sie automatycznie. W moim Forku opuszcza sie automatycznie tylko kierowcy może ktoś ma pojęcie czy wogóle jest możliwość takiego programowania. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 to nie kwestia programu cz programowania, we Forku po prostu nie ma kontrolera do tego tylko przyciski. nie rozkręcałem, ale wg. mnie automatyka drzwi kierowcy opiera się o środki mechaniczno-elektryczne typu zapadka itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scorpiox Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Z tego co wiem to w niektórych markach samochodowych jest to możliwe. Napewno w autach GM. Wystarczy wtedy do końca opuśćić zamknąć i przytrzymać przycisk podnoszenia szyb przez kilka sekund. Próbowałem juz w Forku ale nic nie reaguje. Myślalem że może któś ma jakiś inny patent dla subaru ale widocznie nie ma. Dziex za fatyge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 ZTCW nie da się zaprogramować wszystkich szyb. Zresztą zwróć uwagę, że przy przycisku starującym szybą od strony kierowcy daje się wyczuć 2 położenia w górę i 2 w dół i głębokością naciśnięcia lub podniesienia przycisku decydujesz, czy opuszczenie/podniesienie szyby nastąpi automatycznie czy też do momentu, do którego przestaniesz naciskać/podnosić przycisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpilmar Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 A gdyby tylko wymienić przyciski otwierania szyb na te z funkcją "AUTO", czyli z taką jak przycisk do szyby kierowcy..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 A ja przyznam szczerze, że nie rozumiem do końca...takie duperele są komuś potrzebne do szczęścia :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfaragdas Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Jeju to nie VW czy GM ze jest programowalny ;-) to surowy Subaracz ;-) A tak serio to niestety ale sie nie da no chyba ze zalozysz sobie zewnetrzny kontoler ;-) zauwazcie ze wersje USA maja auto tylko przy otwieraniu a przy zamykaniu juz nie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_Jr Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 ja u siebie najpierw naprawialem, a pozniej wymienialem caly panel opuszczajacy szyby (ten w drzwiach kierowcy) i powiem wam, że jest różnica w budowie samych guzików - guzik kierowcy jest zupelnie inny niz cala reszta - niestety :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfaragdas Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Tak o tym pisalem no ale mozna to obejsc zewnetrznym sterownikiem ;-) z gory mowie ze drogo!!! ale jak ktos chce wywalic 1000zl na automatyczne otwieranie i zamykanie wszystkich szyb to moge mu to zalatwic ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts