Jump to content

programowanie automatycznego opuszczania wszystkich szyb

scorpiox

Recommended Posts

Witam

Wiem że w niektórych autach można programować aby wszystkie szyby lub chociaż przednie opuszczały sie automatycznie. W moim Forku opuszcza sie automatycznie tylko kierowcy może ktoś ma pojęcie czy wogóle jest możliwość takiego programowania.

Pozdrawiam

to nie kwestia programu cz programowania, we Forku po prostu nie ma kontrolera do tego tylko przyciski.

nie rozkręcałem, ale wg. mnie automatyka drzwi kierowcy opiera się o środki mechaniczno-elektryczne typu zapadka itp.

Z tego co wiem to w niektórych markach samochodowych jest to możliwe. Napewno w autach GM. Wystarczy wtedy do końca opuśćić zamknąć i przytrzymać przycisk podnoszenia szyb przez kilka sekund. Próbowałem juz w Forku ale nic nie reaguje. Myślalem że może któś ma jakiś inny patent dla subaru ale widocznie nie ma. Dziex za fatyge.

ZTCW nie da się zaprogramować wszystkich szyb. Zresztą zwróć uwagę, że przy przycisku starującym szybą od strony kierowcy daje się wyczuć 2 położenia w górę i 2 w dół i głębokością naciśnięcia lub podniesienia przycisku decydujesz, czy opuszczenie/podniesienie szyby nastąpi automatycznie czy też do momentu, do którego przestaniesz naciskać/podnosić przycisk.

Jeju to nie VW czy GM ze jest programowalny ;-) to surowy Subaracz ;-)

A tak serio to niestety ale sie nie da no chyba ze zalozysz sobie zewnetrzny kontoler ;-)

zauwazcie ze wersje USA maja auto tylko przy otwieraniu a przy zamykaniu juz nie ;-)

ja u siebie najpierw naprawialem, a pozniej wymienialem caly panel opuszczajacy szyby (ten w drzwiach kierowcy) i powiem wam, że jest różnica w budowie samych guzików - guzik kierowcy jest zupelnie inny niz cala reszta - niestety :/