Jump to content

Czym i jak umyć IC

AdaSch

Recommended Posts

Cześć,

są jakieś preparaty do przepukania IC? mam na myśli głównie wewnatrzne zabrudzenia ale być może na zawnątrz też warto

są na to jakies patenty?

pozdrawiam

Do mycia wypadałoby zdemontować IC, z zewnątrz można go umyć każdym detergentem, autoszamponem czy środkiem do mycia silników, a środek jeżeli jest zaolejony, najlepiej benzyna ekstrakcyjną, i potem dobrze wydmuchać sprężonym powietrzem, oczywiście humanitarnym ciśnieniem, żeby nie pogiąć blaszek...

dzięki koledzy. IC mam delikatnie pokryte warstewką oleju. W darmowozie oleju w ic mam dużo więcej ale to podobno normalne w dieslach. Wina odmy czy jakoś tak.

jak będę czyści to od razu dwa, najpierw subarowy potem fiatowy.

gdzieś wyczytałem, że naftą też się da. Prawda czy ściema?

tak się ekologicznie zapytam, a co potem zrobić z brudnym płynem po czyszczeniu? gdzie takie syfy utylizują?

pozdrawiam

Nafta znakomicie rozpuszcza różne osady, ale się syfi i jest tłusta. Benzyna ekstrakcyjna jest pod tym względem najlepsza...pozostałości w postaci brudnych, tłustych szmat i płynw możesz oddać w zaprzyjaźnionym warsztacie który ma miejsce na takie odpady i je oddaje do firmy utulizującej odpadki...

no to wirtualne pomuki rozdane

potrzebuję duuużo benzyny ekstrakcyjnej a warsztat znam :D

dzięki za pomoc

spoko, spoko, kiedyś wrócą, to nadrobisz.... :)

a paski wróciły? Jeśli nie to wątek "Esteci" powinien się ciekawie "rozwinąć" :twisted: