Guest mazzi Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Witam wszystkich, jestem tu nowy więc może moje pytanie się powtórzy za co z góry przepraszam. Jestem szczęśliwym posiadaczem justy1,2 gli z 94 roku, autko jest super pod względem blacharskim i mechanicznym ... do tego stopnia że zamarzyła mi się przekładka mocniejszego silnika np 2 litrowego do mojego maleństwa. 1. Jaki silnik i osprzęt pasowałby do mojej maleńkiej, co musiałbym przy takiej okazji wymienić? 2. Czy ktoś w Polsce robi takie swap'y 3. Ile to może orientacyjnie kosztować? pozdrawiam wszystkich ciepło Link to comment Share on other sites More sharing options...
lola Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Jako świeżo upieczonemu właścicielowi Justy, który dotychczas jeździł Citroenem Saxo 1.5d, marzyłby mi się taki silniczek (1.5d) w Justy. Pewnie nierealne, ale pomarzyć można . Pozdrawiam, Ł.O. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mazzi Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Hej, no powiem szczerze że myślałem że będzie większy odzew ale dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar105 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Na YT są justyny z boxerami od wrx-a oraz od sti. Wszystko kwestia ceny. Wszystko zależy od tego jaki silnik chcesz wsadzić. Jednak musisz się liczyć z tym, że z justyny zostanie tylko kasta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w3rti Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Szukałem właśnie takiego tematu ale widzę, że zbyt wielu propozycji to nie ma:P Próbowaliście wsadzić do starej Justynki (do 1995) silnik 1.3 ze swifta? Jest w ogóle jakiś silnik do którego pasuje oryginalna skrzynia biegów od Justy 1.2 manual? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts