1973marcin Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 witam, mam problem z moim lego kombi w sobote wieczorem zatrzymał się i już nie pojechał, wcześniej trochę się sprzęgło ślizgało (obroty rosły a auto słabo przyśpieszało), dzisiaj zawiozłem go do mechanika i napewno sprzęgło do wymiany (propozycja serwisu 1000zł), na aledrogo jest dużo szprzegieł ale nie wiem któr są dobre z tych tańszych :smile: , po podniesieniu auta na podnośniku jeszcze coś takiego zauważyłem że dwa koła kręciły się mocniej a dwa słabiej (na krzyż) czy oprócz sprzęgała może być jeszcze coś uszkodzonego, lego ma przejechane 234 tys, ja nim przejechałem 15tys a mam go od roku, Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 1973marcin, zadzwoń do kilku warsztatów, dowiedz się o ceny, dolicz koszt transportu auta do innego serwisu, jak domyślam się wymianie będzie podlegać nie tylko sama tarcza ale pewnie też docisk i łożysko, policz robociznę... a potem zastanów się czy drogo i czy zmienić warsztat A co do objawów kręcenia kół na podnośniku, to ja bym sobie tym głowy nie zawracał, różnica wynikać może z różnych oporów toczenia (np. nie odpuściły do końca hamulce na jednym z kół). Link to comment Share on other sites More sharing options...
1973marcin Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 cene już ustaliłem na 1100 z całą robotą i częściami :smile: , ale pojawił się nowy problem sprzęgło które przyszło do warsztatu nie pasuje :?: jest to sprzęgło valeo Nr referencyjny 821449 czyli w specyfikacji pisze ze jest do tego modelu (w dowodzie rej mam typ BH) http://www.allegro.pl/item854665092_spr ... k_hit.html a sprzęgło warsztat zamówił takie Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 cene już ustaliłem na 1100 z całą robotą i częściami :smile: , ale pojawił się nowy problem sprzęgło które przyszło do warsztatu nie pasuje :?: jest to sprzęgło valeo Nr referencyjny 821449czyli w specyfikacji pisze ze jest do tego modelu (w dowodzie rej mam typ BH) http://www.allegro.pl/item854665092_spr ... k_hit.html a sprzęgło warsztat zamówił takie Nie pasuje i nie bedzie pasować :roll: , bo to jest sprzęgło do wersji z dwumasowym kołem zamachowym. Do Twojego jest zwykłe sprzęgło i jeszcze dużo tansze :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
1973marcin Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 Nie pasuje i nie bedzie pasować :roll: , bo to jest sprzęgło do wersji z dwumasowym kołem zamachowym. Do Twojego jest zwykłe sprzęgło i jeszcze dużo tansze :cool: a jakiego typu sprzęgła mam poszukać http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... 99g%C5%82o jest tutaj coś co by pasowało ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Nie pasuje i nie bedzie pasować :roll: , bo to jest sprzęgło do wersji z dwumasowym kołem zamachowym. Do Twojego jest zwykłe sprzęgło i jeszcze dużo tansze :cool: a jakiego typu sprzęgła mam poszukać http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... 99g%C5%82o jest tutaj coś co by pasowało ?? podaj mi dla pewności VIN auta , na PW lub mail Link to comment Share on other sites More sharing options...
1973marcin Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 już wszystko wymienione pasowało sprzęgło takie jak do imprezy, całkowity koszt z wymianą 1009,47zł, na poprzednim sprzęgle ntt auto przejechało 100tys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Karfitku, a do turbodziadka jakie sprzęgło jest najlepsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts