sherif Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 Witam ! Bawil sie ktos z Was w doinstalowywanie suba ? Warto sie pokusic na ten fabryczny ? Co ciekawe jak widze sa dwa rozwiazania, instrukcja mowi o subie w bagazniku, n.t na amerykanskich stronach Subaru sprzedawane sa suby pod siedzenie - pytanie tylko czy da sie cos takiego podlaczyc pod standardowe radio w wersji EU :?: Do wersji US sa specjalne przejsciowki dodawane do suba, a z tego co pamietam radia US aEU sa rozne :neutral: Pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 sherif, Ja mam OBK 2.5 07 i mam sub w bagażniku. Chcesz to możemy się umówić i zobaczysz jak gra Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted June 17, 2009 Author Share Posted June 17, 2009 sherif, Ja mam OBK 2.5 07 i mam sub w bagażniku. Chcesz to możemy się umówić i zobaczysz jak gra Przy jakies okazji z checia, a moze chcesz sie go pozbyc ? Jakie masz radio ? Bo wg schematow to sub "nalezy" sie przy radio Mackintosh i jest polaczony z zewn wzmacniaczem, ktory steruje subem - chyba ze cos poplatalem :roll:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 sherif, u mnie jest fabryczny kenwood (ten co mp3 czyta). Sub jest nie fabryczny i jest podlaczony przez jakąś tam przejściówkę Hi-low czy jakoś tak. Nie pamiętam dokładnie. Jakbyś miał się pojawić na jakiejś imprezie forumowej to dawaj znać. Przyjadę kredensem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted June 17, 2009 Author Share Posted June 17, 2009 sherif, u mnie jest fabryczny kenwood (ten co mp3 czyta). Sub jest nie fabryczny i jest podlaczony przez jakąś tam przejściówkę Hi-low czy jakoś tak. Nie pamiętam dokładnie. Jakbyś miał się pojawić na jakiejś imprezie forumowej to dawaj znać. Przyjadę kredensem ok dzieki na info. Skontaktuje sie via priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 ten co mp3 czyta w MY 04 nie ma takiej opcji :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 Apal, Bo to było przy okazji liftingu OBK w 07 wzwyż (modelowo).... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted June 17, 2009 Author Share Posted June 17, 2009 ten co mp3 czyta w MY 04 nie ma takiej opcji :sad: jestes na 100% pewna ? Pamietam jak kiedys wytarmosilem tego Kenwooda, to mial jedno duze, wolne zlacze, tylko jzu nie pamietam do czego bylo :roll: , moze do zmieniarki, albo do suba. W wersjach US, sa nawet manuale na stonie jak samemu podlaczyc suba (>MY05), tyle, ze to wersje US... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 Sub jest nie fabryczny i jest podlaczony przez jakąś tam przejściówkę Hi-low Nie jest to najlepsze rozwiązanie. Najlepszy jest sub w bagażniku podłączony pod dobry wzmacniacz i radio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Sub jest nie fabryczny i jest podlaczony przez jakąś tam przejściówkę Hi-low Nie jest to najlepsze rozwiązanie. Najlepszy jest sub w bagażniku podłączony pod dobry wzmacniacz i radio. to prawda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 jestes na 100% pewna ? no ja nie tarmosiłam tego radia, to w takim razie nie jestem pewna Link to comment Share on other sites More sharing options...
toks Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Ja dołożyłem fabrycznego (import USA), i jakość uległa dramtaycznej poprawie - w porównaniu do fabrycznej tektury oczywiście - na jakiś czas wystarczy ale wymiana głośników jest tak czy inaczej nieunikniona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted June 18, 2009 Author Share Posted June 18, 2009 Ja dołożyłem fabrycznego (import USA), i jakość uległa dramtaycznej poprawie - w porównaniu do fabrycznej tektury oczywiście - na jakiś czas wystarczy ale wymiana głośników jest tak czy inaczej nieunikniona. Dzieki za opinie, co do poprawy jakosci to racja, ze coby nie zrobic to poprawi sie jakosc tego naglosnienia :wink:. BTW. Sam to podlaczales, czy w zestawie byl taki kabel przejsciowka, ktory wpina sie w radio ? Orientujesz sie czy byl to dedykowany model do OBK, czy wszystkie suby sa takie same (choc maja rozne numery) ? Rozumiem, ze dokladales ten pod siedzenie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toks Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Suba do montażu pod siedzenie kierowycy do legacy przysłał mi znajomy z USA - kupiony w ichniejszym salonie. Podłączałem u Freya (nie chciałem mieć potem kłopotów z gwarancją na audio czy elektrykę fotela). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Warto sie pokusic na ten fabryczny ? Ja mam fabryczny po fotelem i prawdopodobnie inne niz standardowe pozostałe głośniki. Gra bardzo dobrze. Cały czas się dziwiłem czytając narzekania na audio w Outback'u, ale jak wsiadłem do EU Spec'a, wtedy zrozumiałem o co chodziło osobom opisującym seryjne ..."audio" :shock: :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted July 3, 2009 Author Share Posted July 3, 2009 dzieki za opinie, sub zakupiony czekam na przesylke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Ja bym kupil Infinity Basslink http://www.crutchfield.com/learn/review ... tml?page=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted July 4, 2009 Author Share Posted July 4, 2009 Ja bym kupil Infinity Basslink http://www.crutchfield.com/learn/review ... tml?page=2 a wejdzie pod siedzenie ? ciekawy czy tez za 40$ mozna go kupic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Ja bym kupil Infinity Basslink http://www.crutchfield.com/learn/review ... tml?page=2 a wejdzie pod siedzenie ? ciekawy czy tez za 40$ mozna go kupic ? Nie i nie, ale przynajmniej zagra 10 razy lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Witam, pozdrawim bedę miał 1 lub 2 subwoofery Panasonic dedykowane do Subaru. Sprzęt uzywany stan dobry kompletny z mocowaniem do samochodu i okablowaniem do podłączenia do Pansonic CQ-EF.... i do Kenwood FZDA/GX Subwoofer podają 120 Wat... Czy jest tym sprzętem zainteresowanie ? Jakie są realne ceny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Toni, a co to znaczy, że dedykowane do Subaru :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 to proste ... wchodzisz na stronę ; http://subaru.pl/broszury_akcesoria.html tam wybierasz samochód do którego chcesz akcesoria.... w broszurce na stronie "application list" znajdujesz subwoofer oznaczony ; H630SAG000 (trzy ostatnie cyfry oznaczają kabelek do danego modelu) który zaleca manufaktura SUBARU... Czy to nie proste ? TYLKO MI NIE NAPISZ ŻE CI POMOGŁEM !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 nie pomogłeś... :razz: myślałem o subie 6x9 dedykowanym w miejsce do bagażnika... ale dzięki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 taki jest w bagażniku ale mało skuteczny, zasilany bezpośrednio z radia CQ-EF, ze wzmacniacza, chyba mam gdzieś taki głośnik, ale wszędzie gdzie to słyszałem grało marnie... w sedanie lepiej niż w kombi... Subwoofer ten pod fotelem zbadałem grunkownie w kilku autach, a u jednego z użytkowników OBK słuchałem gruntownie, wł/wył różnica jest duża i poprawa wyraźna... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 anakinsky, a co Ty wozisz w bagażniku? Jak chcesz dam Ci jedną skrzynkę przymierzyć, posłuchasz jak gra. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts