Grzegorz Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Właśnie, Potrzebuje spuścić ze zbiornika benzynkę zanim autko zostanie sprzedane Warcie. Tylko jak to szybko zrobić bez odkręcania zbiornika, jest w ogóle jakiś sposób, jakiś korek, jakieś miejsce gdzie się wymienia filtr ?? Nie mam kanału a samochód jest rozbity więc tylko podnośnik wchodzi w rachubę. (Wężykiem się nie da jakby ktoś próbował ) Jest paliwka za ponad 100 więc troszkę mi żal.
Abt Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Jest paliwka za ponad 100 więc troszkę mi żal. jakbys mial do spuszczenia 50 litrow paliwa rajdowego to inna rozmowa . nie zawracaj sobie glowy. pzdr, abt
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted January 14, 2005 Ojciec Założyciel Posted January 14, 2005 W straszych modelach jest korek spustowy - jak w nowszych musiałbym sprawdzić. Inna metoda to połaczenie pompy paliwowej "na kótko" i odłączenie przewodu paliwowego. Ale czy to wszystko za 100 zł si opłaci ??? pozdrowienia
Grzegorz Posted January 15, 2005 Author Posted January 15, 2005 W straszych modelach jest korek spustowy - jak w nowszych musiałbym sprawdzić. Pytanie czy w 2000 modelu będzie ? Wdrapałem się pod i nie widać, chociaż jest taka osłona plastykowa więc może pod nią ten korek. pzdr Grzegorz
ComeToDaddy Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Biedni plastycy, wiem ze malo zarabiaja ale zdecydowanie MIEJSCE PLASTYKA JEST W SZKOLE PODSTAWOWEJ, a nie jako zatyczka wlewu paliwa :!: Dosc z wyzyskiem klasy robotniczej :!:
BaRy Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 Jest też inny sposób jeśli autko odpala. Można odłączyć wężyk, którym paliwo wraca do zbiornika. Odpalasz i paliwko powinno lecieć nawet dość intensywnie. Może jakiś mechanik wytłumaczy to dokładniej. W każdym razie wpadłem na takie coś jak nam zabrakło benzyny w Niemczech na moście około 500 m przed przejściem w Świecku, i udało się spuścić z A6 którą ciągneliśmy na lawecie. pozdrowienia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.