leon Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Schabowych i mielonych nie smażę na oliwie Spróbuj, na myśl o oleju czuję absmak. Mam nadzieję, że nie smażysz tych kotletów na dziewiczej oliwie u mnie nic dziewiczego długo nie ustoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Do oliwy dodajcie troche masła. Zdecydowanie ciekawsze doznania smakowe. A z oleju nie ma co całkowicie rezygnować w kuchni. u mnie nic dziewiczego długo nie ustoi A co, od razu ucieka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langus Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 tylko oliwa z oliwek. Schabowych i mielonych nie smażę na oliwie Schabowe i mielone najlepiej smażyć na dobrym smalczyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 A z oleju nie ma co całkowicie rezygnować w kuchni. Oczywiście że nie. Jak gotuję makaron, dodaję oleju do wody, żeby kluchy ładny glanc miały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 A z oleju nie ma co całkowicie rezygnować w kuchni. Oczywiście że nie. Jak gotuję makaron, dodaję oleju do wody, żeby kluchy ładny glanc miały. ja akurat wtedy oliwe leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 A z oleju nie ma co całkowicie rezygnować w kuchni. Oczywiście że nie. Jak gotuję makaron, dodaję oleju do wody, żeby kluchy ładny glanc miały. ja akurat wtedy oliwe leje Ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Oczywiście że nie. Jak gotuję makaron, dodaję oleju do wody, żeby kluchy ładny glanc miały. a to jakieś urban legend mój znajomy Włoch nigdy nie dolewał i jego mama też nie ale może to od regionu Włoch zależy W każdym razie rzepakowy jest bdb do smażenia, dobry rzepakowy ma więcej kwasów omega 3-6 niż oliwa z oliwek, cudze chwalicie, swego nie znacie Oliwkę daję tylko tam, gdzie ma oddać swój smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Oliwkę daję tylko tam, gdzie ma oddać swój smak Ostatnio robiłem frytki na patelni na oliwie. I były zajebiaszcze, Racja, oddała oliwa swój smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 oliwka z oliwek na zimno nie ma sobie równych do smażenia zdaje się ma zbyt małą temperaturę,czy coś w tym stylu. ale sami na niej smażymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 też czasem na oliwie smażę, ale raczej nie mięcho Warzywka jak najbardziej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 co nas nie zabije, to nas wzmocni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Tylko smalec, maslo klarowane i olej kokosowy do smazenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Olej kokosowy ? O,a co to daje i jaką ztego korzyść,smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Tylko smalec, maslo klarowane i olej kokosowy do smazenia Aaa... Kuba z Ameryki...., tam gdzie takie "ładne i szczupłe" dziewczyny mieszkają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek_l Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 a to jakieś urban legend mój znajomy Włoch nigdy nie dolewał i jego mama też nie ale może to od regionu Włoch zależy Raczej nie urban legend tylko racjonalny powód: zaolejo(liwio)nej pasty sosik się nie trzyma i je się wtedy osobno makaron i sos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzioba Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Oczywiście że nie. Jak gotuję makaron, dodaję oleju do wody, żeby kluchy ładny glanc miały. popieram to w praktycie, Nie lubie jak sie makaron klei.A propos łyżkę do spaghetti podaje sie tylko turystom. Fana szybka recepta jest camembert z pieca. jak ktos nie zna warto sprobowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 a to jakieś urban legend mój znajomy Włoch nigdy nie dolewał i jego mama też nie ale może to od regionu Włoch zależy Raczej nie urban legend tylko racjonalny powód: zaolejo(liwio)nej pasty sosik się nie trzyma i je się wtedy osobno makaron i sos to się robi sosik z klejem, czyli dodaje do niego trochę wody z makaronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 A propos łyżkę do spaghetti podaje sie tylko turystom. też nie używam łyżki mimo że turysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Olej kokosowy ? O,a co to daje i jaką ztego korzyść,smak W najbardziej naturalnej formie dodaje lekko kokosowy smak do potrawy, czasem moze to komus nie pasowac. Rafinowany jest bez smaku. Mozna go jesc na surowo (nawet niewielka ilosc dodaje szybko energii) lub smazyc na nim. Dzieki temu ze jest to olej w wiekszosci nasycony, nie ulega on zjełczeniu pod wplywem wysokiej temperatury, swiatla czy powietrza. Ja w kuchni do smazenia stosuje glownie smalec, olej kokosowy i czasem maslo. Na zimno uzywam oleju z olivek, kokosowego i maslo (klade na usmażone juz mieso lub ryby aby poprawic smak). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imgw Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Co dzisiaj na obiad ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Co dzisiaj na obiad ? A co masz w lodówce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Zupa krem z brokułów, zupa tajska, cycki albo pizza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imgw Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 światło to sie nie liczy, pod bokiem mam sklep.... szukam inspiracji Zupa krem z brokułów, zupa tajska, cycki albo pizza cycki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 szukam inspiracji Prosz http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/przepis_spaghetti-alla-puttanesca_219379.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 cycki Wiedziałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się