Jump to content

Poszukiwane Logo

Niuniek

Recommended Posts

Posted

Wiem że kiedyś był już taki temat, ale nie moge go odnaleźć :( Poszukuje napisu tego co mają WRC-e na skrzydle. "STI Performance" Czy ktoś może wie gdzie takie znajde w dobrej rozdzielczości :?:

Posted
Wiem że kiedyś był już taki temat, ale nie moge go odnaleźć :( Poszukuje napisu tego co mają WRC-e na skrzydle. "STI Performance" Czy ktoś może wie gdzie takie znajde w dobrej rozdzielczości :?:

Uruchom dowolną przeglądarkę.

• 3 weeks later...
Posted

Loga i inne tego rodzaju symbole najczęściej są dostępne w postaci grafiki wektorowej (tzw. "krzywe"). Była (jest?) taka strona www.logonino.ru gdzie kupa tego była, ale coś ich chyba autorzy przetrzepali za naruszanie praw (autorskich, rzecz jasna ;)

Mając zdjęcie w dużej rozdzielczości (i bez zniekształceń geometrycznych) można dosyć łatwo zrobić sobie logo (napis) w krzywych w jakimkolwiek przyzwoitym programie do grafiki wektorowej (Adobe Illustrator, Macromedia FreeHand - Corel Draw nie plecam... ;))

Może trza spróbować sobie wyGoooglać to gdzieś w internecie, może na osiołku (eMule / eDonkey) spróbować - gdzieś powinni to mieć.

Pozdr,

M.

Posted

A ja szukam pilnie loga RB5 w przyzwoitej rozdzielczości...lub jeszcze lepszej :D

Posted
A ja szukam pilnie loga RB5 w przyzwoitej rozdzielczości...lub jeszcze lepszej :D

Jak "jeszcze lepszej" to jedynie grafika wektorowa - czyli to co napisałem wcześniej o zrobieniu sobie napisu/ loga w "krzywych" mając do dyspozycji w miarę czytelną bitmapę (grafikę "pikselową") i program do grafiki wektorowej.

Przy grafice wektorowej nie ma czegoś takiego jak rozdzielczość - obraz zapisany jest jako współrzędne punktów kontrolnych i (opisane matematycznie) krzywe punkty te łączące (tak w dużym uproszczeniu). Czy obraz końcowy ma być 2x5cm czy 10x12,5 m nie ma znaczenia - jest to tylko kwestia przeskalowania.

Pliki *.eps (encapsulated PostScript) na stronie www.logos.subaru.com to właśnie tego rodzaju grafika (i nieprawdą jest to co piszą, że jest to tylko dla macintosh'ów - Illustrator na piecu tak samo otworzy eps-a).

Dodatkowo, jeśli ktoś chce sobie wyciąć logo z folii samoprzylepnej i okleić tym autko to informuję że plotery tnące "widzą" tylko grafikę wektorową.

(Nie będę pisał że za niewielką opłatą mogę zrobić coś takiego usługowo, bo będzie to kryptoreklama - jak ktoś zainteresowany to zapraszam na priva: karol@windastudio.com ;))

Pozdrawiam,

Maruda

• 5 months later...
Posted

Wracam do tematu, gdyz zaczalem kolekcjonowac "sponsorow" na tylnym spoilerze i poszukuje nastepujacych plikow (eps, cdr, nawet jpg moze byc):

- STI Performance,

- Brembo brakes,

- HKS,

- samco.

Przy okazji poszukuje rowniez:

- Mugen,

- ATS Wheels,

- Toyo Tires.

Help...

Nie ma co, sticker tuning pelna geba ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...