volki Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 czy moze ktos sie orientuje gdzie moge kupic takie lampy do wrx ? ktos w Polsce sprzedaje takie rzeczy i ile moga kosztowac takie lampy ..
Bart Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 W polsce to chyba tylko Subaru. A tak to wiem ze pare osób ze stron internetowych. Kupowali za granicą na internetku i im przysyłali
Scooby Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 W MTS-ie maja ale troche inne modele. Sprawdz, moze Cie zainteresuja.
volki Posted December 15, 2004 Author Posted December 15, 2004 to mozliwe zeby jedna taka lampa kosztowala ponad 6000 zl ? przeciez to paranoja !!!!!!!!!!!!!
Scooby Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Pewnie dlatego ludzie, o ktorych wspomnial Bart kupili za granica Mysle, ze na Scoobynecie znajdziesz jakies uzywane za dobre pieniadze. EDIT: Albo tutaj. Morette za 670 Euro
Bart Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 W Subaru, możliwe, w sklepach internetowych wychodzi taniej.
Waldemar Biela Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 ile moga kosztowac takie lampy .. Ile se bedo chcialy................plus VAT. Mamusia
marcinJ Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 to mozliwe zeby jedna taka lampa kosztowala ponad 6000 zl ?przeciez to paranoja !!!!!!!!!!!!! Gdzie znalazłeś taką cenę? To chyba raczej za komplet. Ja za swoje Moretty dałem bodajże 2450pln, ale duzym fartem kupione
wielkopolanin Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 to mozliwe zeby jedna taka lampa kosztowala ponad 6000 zl ?przeciez to paranoja !!!!!!!!!!!!! Gdzie znalazłeś taką cenę? To chyba raczej za komplet. Ja za swoje Moretty dałem bodajże 2450pln, ale duzym fartem kupione Na stronie MTS 5300 zl i 6490 zl i nie jest jednocznacznie napisane, czy mowa o kompecie. Pamiętam, że Tomoking chwalił się :wink: , że dość tanie były w Czechach. OK 3k za komplet w ASO.
marcinJ Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Tomoking chyba kupił w Czechach ale nie w ASO z tego co kojarzę. Znajomy kiedyś sprowadzał z jakiejś firmy z Niemiec. Wyszły około 2400pln. A w MTS to za komplet.
Loucyphre Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 to mozliwe zeby jedna taka lampa kosztowala ponad 6000 zl ?przeciez to paranoja !!!!!!!!!!!!! Gdzie znalazłeś taką cenę? To chyba raczej za komplet. Ja za swoje Moretty dałem bodajże 2450pln, ale duzym fartem kupione Ja za swoje dalem rownowartosc 2600 i jestem z nich zadowolony, dodam, ze swieca znacznie lepiej od oryginalow i śmiem twierdzić , ze wygladaja duzo lepiej Pozdrawiam
shodan Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 czy moze ktos sie orientuje gdzie moge kupic takie lampy do wrx ?ktos w Polsce sprzedaje takie rzeczy i ile moga kosztowac takie lampy .. A może zamiast wymieniać siekierkę na kijek zamontujesz sobie HID-y? Możesz kupić używane u Barta, albo nowe u mnie pozdr!
Loucyphre Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Oświeć ciemnego i wytlumacz mi czym sie HIDy roznie od ksenonow ?? P.S. Twoj avatar nie przestaje mnie wprawiać w dobry humor Pozdrawiam
shodan Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Oświeć ciemnego i wytlumacz mi czym sie HIDy roznie od ksenonow ?? "Xenony" to potoczna nazwy lampy wyładowczej - a więc high intensity discharge light (hid). Czyli w zasadzie jest to określenie tej samej lampy, chociaż nie zawsze używa się środowiska ksenonu, ale raczej mixów różnych gazów szlachetnych... P.S. Twoj avatar nie przestaje mnie wprawiać w dobry humor Bardzo mi miło. I również pozdrawiam
marcinJ Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 czy moze ktos sie orientuje gdzie moge kupic takie lampy do wrx ?ktos w Polsce sprzedaje takie rzeczy i ile moga kosztowac takie lampy .. A może zamiast wymieniać siekierkę na kijek zamontujesz sobie HID-y? Możesz kupić używane u Barta, albo nowe u mnie pozdr! Łukasz, może się myle,ale chyba nie da się zamontować HID-ów to ori lamp wrx'a, tzn. da się ale będzie to raczej rzeźba.
hydraulik Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 HId to po angikańsku. W PL nazywamy to xenon lub bi xenon, a mechanicy wołają zenon. Kup moretta bo ja widziałem takiego jednego w skierniewicach, miał pomalowane częściowo obudowy tych lamp i było bardzo ładnie
shodan Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Łukasz, może się myle,ale chyba nie da się zamontować HID-ów to ori lamp wrx'a, tzn. da się ale będzie to raczej rzeźba. Marcin, zjadło ci jakąś sylabę, wiec nie do końca zrozumiałem wypowiedź 8) ale odpowiadam, że nie ma żadnego problemu z montażem HID-ów do seryjnych lamp w WRX-ie, kwestia tylko odpowiedniego zestawu. Mam dojście do zestawów dedykowanych do danego modelu, nic nie trzeba ciąć, lutować, ani przerabiać 8) pozdrufka!
marcinJ Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 HId to po angikańsku.W PL nazywamy to xenon lub bi xenon, a mechanicy wołają zenon. Kup moretta bo ja widziałem takiego jednego w skierniewicach, miał pomalowane częściowo obudowy tych lamp i było bardzo ładnie Pewnie widziałeś mojego :wink: shodan więc się myliłem Poprostu myślałem że jak w lampie nie ma soczewek, to trudno jest w stawić w normalną lampę z dużym odbłyśnikem małego xenona. Ale jak widać technika idzie naprzód :!:
sadownik Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 HId to po angikańsku.W PL nazywamy to xenon lub bi xenon, a mechanicy wołają zenon. ALe po aglikańsku jest fajniej :!: i bardziej światowo. sadownik
marcinJ Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 hydraulik...sadownik...jakoś tu się dziwnie robi
shodan Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 hydraulik...sadownik...jakoś tu się dziwnie robi Zgadzam się i zmykam z tego wątku. Marcin, jakbyś chciał pogadać - pisz, albo dzwoń... pozdr!
IWAN Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 Poprostu myślałem że jak w lampie nie ma soczewek, to trudno jest w stawić w normalną lampę z dużym odbłyśnikem małego xenona. Ale jak widać technika idzie naprzód :!: da się, da się Marcinku, święcą szerzej od prawilnego xenona, kosztuja 1/3, ale Twoje moretty są ładniejsze niżby przerabiać seryjne oczka
marcinJ Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 ale Twoje moretty są ładniejsze Nieskromnie odpowiem że...o tym WIEM 8)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.