jorgen Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 Po zmianie oleju w skrzyni, zauważyłem, żę przy zmianie z 2 na 3 potrafi szarpnąć. Przy wymianie powiedzieli że skrzynia ok, zero wycieków i ogólnie wygląda dobrze. Może to olej? Jaki powinien być zalany dextron 2 czy 3? [ Dodano: Pią Mar 07, 2008 3:29 pm ] zanacze że forek z 99r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 jorgen, zaraz po wymianie oleju to zupełnie standardowe zachowanie A/T. Poczkaj chwile, ustabilizuje się samo. Grzegorz DEXRON III Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgen Posted March 7, 2008 Author Share Posted March 7, 2008 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIBI-451 Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 a ja zrobiłem wielkie głupstwo !!! cofałem i nagle zauważyłem jak pędzi na mnie auto i za szybko przerzuciłem z R na D i było małe chryyyyyyy........ I co mogło się stać ? jakoś dojechałem , do 60 km/h jedzie więcej dostaje obrotów ...... CO MAM ROBIć ? :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitgol Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 a ja zrobiłem wielkie głupstwo !!! cofałem i nagle zauważyłem jak pędzi na mnie auto i za szybko przerzuciłem z R na D i było małe chryyyyyyy........I co mogło się stać ? jakoś dojechałem , do 60 km/h jedzie więcej dostaje obrotów ...... CO MAM ROBIć ? :sad: modlić się a tak serio - mogło się coś stać skrzyni, ale nie musiało. pojeździj - jak coś będzie nie tak - proponuje szybko udać się do serwisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIBI-451 Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 modlić się - może sie uda ! Ale dostałem info od znajomego że może być to "jakaś" zapatka , radzi mi po prostu wymienić olej i zobaczyć co sie będzie działo .... Jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgen Posted March 8, 2008 Author Share Posted March 8, 2008 jak nie wymieniałeś to wymień. Jak będziesz to robił nie w ASO to zakup u nich filtr do skrzyni, rozmawiałem z przedstawicielem firmy która robi zamienniki filtrów i części do automatów i on radził żeby filtr zakupić orginalny, ponieważ z zamiennikiem do subaru są jakieś problemy. Jakby mówił głupoty to by mi wcisnął zamiennik, bo takowy miał. w Aso filtr około 100zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opel Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 w moim outbacku 97 małżowina zrobiła jeszcze lepiej. Mianowicie przy 50 km/h włożyła P. Zazgrzytało zahuczało, auto się zatrzymało, ja prawie zawału dostałem, ale na szczęście zrobiłem jakieś 15 tyś km i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts