Jump to content

skrzynia automat

jorgen

Recommended Posts

Po zmianie oleju w skrzyni, zauważyłem, żę przy zmianie z 2 na 3 potrafi szarpnąć. Przy wymianie powiedzieli że skrzynia ok, zero wycieków i ogólnie wygląda dobrze.

Może to olej? Jaki powinien być zalany dextron 2 czy 3?

[ Dodano: Pią Mar 07, 2008 3:29 pm ]

zanacze że forek z 99r

a ja zrobiłem wielkie głupstwo !!! cofałem i nagle zauważyłem jak pędzi na mnie auto i za szybko przerzuciłem z R na D i było małe chryyyyyyy........

I co mogło się stać ? jakoś dojechałem , do 60 km/h jedzie więcej dostaje obrotów ......

CO MAM ROBIć ? :sad:

a ja zrobiłem wielkie głupstwo !!! cofałem i nagle zauważyłem jak pędzi na mnie auto i za szybko przerzuciłem z R na D i było małe chryyyyyyy........

I co mogło się stać ? jakoś dojechałem , do 60 km/h jedzie więcej dostaje obrotów ......

CO MAM ROBIć ? :sad:

modlić się :twisted:

a tak serio - mogło się coś stać skrzyni, ale nie musiało. pojeździj - jak coś będzie nie tak - proponuje szybko udać się do serwisu

jak nie wymieniałeś to wymień. Jak będziesz to robił nie w ASO to zakup u nich filtr do skrzyni, rozmawiałem z przedstawicielem firmy która robi zamienniki filtrów i części do automatów i on radził żeby filtr zakupić orginalny, ponieważ z zamiennikiem do subaru są jakieś problemy. Jakby mówił głupoty to by mi wcisnął zamiennik, bo takowy miał. w Aso filtr około 100zł.

• 1 month later...

w moim outbacku 97 małżowina zrobiła jeszcze lepiej. Mianowicie przy 50 km/h włożyła P. Zazgrzytało zahuczało, auto się zatrzymało, ja prawie zawału dostałem, ale na szczęście zrobiłem jakieś 15 tyś km i jest ok.