Skocz do zawartości

Zanim wybije północ...


pumex1

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

vibowit, normalnie wymiatacza zapodales :!: chlooopie - moje gratulacje :) normalnie mnie na tego "czarnucha" yyyy... sorry afroamerykanca :mrgreen" zazdrosc zzera :) bomba! ide po piwero i pije Twoje zdrowie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Taki murzynski styl, czarny ze zlotem. :twisted:

tylko wiesz - wystarczy zloto na felgach, juz na szyje nie zakladaj :mrgreen:

 

Tej no - jak w niebie - żona browca przynosi i pozwala przy kompie siedziec :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pumex1, a własciwie to jak to z wami jest że krebelka sama do zakopca jeździ? he?

chloooopie... Ty nie rozumiesz? chata wolna, piwko w lodowce, pilot od TV moj, komputer moj... co ja mam Ci jeszcze tlumaczyc? :mrgreen:

A skad wiesz, ze tam grasuje? :shock:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pumex1 napisał/a:

chloooopie... Ty nie rozumiesz? chata wolna, piwko w lodowce, pilot od TV moj, komputer moj... co ja mam Ci jeszcze tlumaczyc? :mrgreen:

 

ja mam tak zawsze tylko musze być cicho :mrgreen:

hehe... a ja dzisiaj nie musze :mrgreen:

 

pumex1 napisał/a:

A skad wiesz, ze tam grasuje? :shock:

 

mam lornetke :wink:

znaczy sie "lornete z meduza"? :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

galaretka na zagryche :mrgreen:

Znaczy się - nóżki... :mrgreen:

 

 

 

Lorneta z meduzą

 

To tradycyjne warszawskie połączenie aperitifu z przystawką. Pod tą marynistyczną nazwą kryją się dwie setki wódki (dobrze zmrożonej!) podane z porcją nóżek w galarecie, które przyrządza się w następujący sposób:

 

Nóżki wieprzowe (3 sztuki) oraz 30 dag chudej wieprzowiny bez kości oczyścić.

Nóżki umyć. Mięso zalać niewielką ilością zimnej wody – wody należy dać tylko tyle, aby przykryła mięso.

Gotować ok.2 godziny, a następnie dodać mały pęczek oczyszczonej włoszczyzny, całą cebulę przypieczoną na ogniu, 2 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować na małym ogniu aż do momentu, gdy wieprzowina będzie odchodzić od kości. Następnie cały wywar odcedzić. W małych foremkach ułozyć na dnie ugotowaną i pokrojoną w półtalarki marchewkę, a na niej pokrojone w kostkę mięso. Po wypełnieniu foremek wywarem odstawić je w chłodne miejsce aż do zastygnięcia galarety. Podawać z chrzanem, octem lub cytryną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pumex1, siedzi przy wódce góral z japończykiem, pokłócili sie i za chwile góral leży pod stołem, wstaje i pyta co to było? japoniec odpowiada KUNG-FU

kłócą sie dalej za chwile japonie leży pod stołem, wstaje i pyta co to było?

a góral CIU-PA-SKA :mrgreen:

 

P.S. musze skorygować wartości swojej lornetki, bo zaczynam słabo widzieć :twisted:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

depi, potrojna luneta? to wedlug hogiego 0,6 litra
hehe nie wiem ja tak sobie na gabaryty wymierzyłam :razz:

pojemność się prawie zgadza tylko volty nie te :wink:

 

zaczynam podejrzewać że kobitki maja to w genach

hmm ja tam nie wiem co kobitki w genach mają :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...