boryna Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 Witam!! Mam 2 pytania do wszystkich -Pierwsze to co ile się wymienia rozrząd w Subaru Legacy 92r 2.2 -A drugie co może się dziać gdy auto ze skrzynią automatyczna nie chce odpalić czasami na P i N ale nie zawsze zdarza się to sporadycznie proszę o jakieś wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 Zgodnie z instrukcją serwisową wymiana paska rozrządu dla silnika 2,2 z 1992 roku powinna być dokonana co 100 000km. Trudności z rozruchem mogą być związane z wieloma przyczynami, a rzeczowej diagnostyki można dokonać na fizycznie dostępnym samochodzie, zalecane jest udanie się do serwisu posiadającego wyposażenie i wiedzę w zakresie naprawy i obsługi samochodów Subaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pzlp11c Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Witam Szanowny Dział Techniczny i Użytkowników, Prosze o informację na temat przebiegu po jakim nalezy wymienić rozrząd w Outbacku 2002 2,5L bez turbiny. Amerykańskie tabelki podają, że co 105tys mil, czyli 168 tys kilometrów. Czy mozecie to potwierdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted August 28, 2008 Share Posted August 28, 2008 Witam, Outback 2002 2,5 powiniien mieć wymieniony pasek po 105 tys km czyli 66 tys mil, nie dysponujemy dokumentacją modeli amerykańskich ale poprzez analogię taki przebieg jest własciwy. Odłożenie wymiany do przebiegu 168 tys km byłoby bardzo ryzykowne, dla bezpieczeństwa doradzam wymianę przy 105 tys. km. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 A drugie co może się dziać gdy auto ze skrzynią automatyczna nie chce odpalić czasami na P i N ale nie zawsze zdarza się to sporadycznie proszę o jakieś wskazówki Miałem w poprzednim aucie, czujnik polorzenia skrzyni ktory daje sygnał na przekaźnik, nastepnie ten dopiero podaje napiecie na rozrusznik . Czyli -> albo ów czujnik,albo przekażnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
inquiz Posted September 9, 2008 Share Posted September 9, 2008 -A drugie co może się dziać gdy auto ze skrzynią automatyczna nie chce odpalić czasami na P i N ale nie zawsze zdarza się to sporadycznie proszę o jakieś wskazówki Ja nie mogłem odpalić bo skrzynia nie chciała sie przestawić w pozycje P, za każdym razem było to po jeździe w sporych kałużach, jak wyschło to wszystko wracało do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtytus Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 To i ja się podepnę: gdzie najlepiej wymienić w GTku?? Czy tylko ASO czy są jacyś inni magicy, którym można zaufać i mniej policzą? Nie bardzo jestem zorientowany w tej kwestii - każda pomoc mile widziana... ps: prawie zapomniałem: chodzi mi o Warszawę i okolice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 A jakiej odpowiedzi oczekujesz od Działu Technicznego? Że polecają pana Kazia, co naprawia auta w stodole koło Wąchocka? :roll: ASO, tylko i wyłącznie ASO. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xitram Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 ...czy są jacyś inni magicy, którym można zaufać i mniej policzą? A są tacy magicy i do tego tak czarują że nie miara różne rzeczy znikają a inne się pojawiają! Liczą różnie zależy jak z kasą stoją Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtytus Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 tak tak... Są autoryzowane serwisy np BMW (nie to, że jestem zwolennikiem tej marki, ale mam e30 cabrio '89 i fajnie się tym jeździ), ale np w inchcap'ie robią w miarę dobrze blacharkę, którą natomiast notorycznie chrzanią w ASO na Bemowie. Są tez serwisy hondy a gro osób wali na parowcową (ciekawe, dlaczego). Śmiem więc twierdzić, że są też dobrzy ludzie, którzy nie prowadzą autoryzowanego serwisu a potrafią wymienić rozrząd...ale jeśli się mylę to mnie poprawcie bo GTek to moje pierwsze auto ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 tomtytus, na forum importera jesteśmy. trzeba było założyć wątek w technicznym albo w off-topie, że potrzebujesz informacji na PW. a Ty tak jakby pytasz się mechaników w ASO "czy przypadkiem nie wiedzą panowie gdzie mi naprawią lepiej niż wy?" :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtytus Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 No może i racja - to zmykam stąd w takim razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Czy i kiedy wymienia się koła wałków rozrządu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts