Jump to content

XV w Krakowie

Natt

Recommended Posts

Dzień dobry forumowiczom!

Chce kupić Subaru XV. Czy jest tu ktoś z Krakowa, kto mógłby pokazać mi swą XVke, ewentualnie pozwolić poprowadzić?

Mam jeszcze kilka pytań dyletanta:

1. Jeśli rocznik 2012 to manualna czy automatyczna skrzynia? (Chodzi mi komfort jazdy, ewentualne awarie. Zawsze jeździłam z manualem i - jak mówi znany portal - lubię to. Ale może w Subaru nie wiem co tracę)

2. Chce zagazować. Czy tym zabije? 

Pozdrawiam serdecznie,

Nk

AD1 . Dla rocznika 2012 Manual jest bardziej dynamiczny, nie wyje, szybciej się rozpędza ale nie nadaje się w teren-brak reduktora długa jedynka powoduje że w aucie szybko czuc zapach spalonej kapuchy tzn. sprzęgła  :mrgreen:

AD2. Jeżeli instalka będzie prawidłowo wyregulowana, założona przez fachowca który zna się na LPG w Subaru i na odpowiednich komponentach będzie żył długo i szczęśliwie ;) 

2 godziny temu, Natt napisał:

Jeszcze jedno....zaraz zaraz, a czy w automacie nie ma trybu samodzielnej zmiany biegów? :huh:

Automat jest bezstopniowy, w tych starszych nie symulował zmiany biegów. Jak nie traktujesz brutalnie gazu to raczej nie wyje bo silnik trzyma w miarę sensowne obroty. Przy dużym obciążeniu (spora góra, nagłe wyprzedzanie) oczywiście silnik wchodzi na wysokie obroty.

Hmm od niedawna mam zdrową i zadbaną XVke w manualu z 2014, ale zaczynam się zastanawiać się nad wymianą na coś większego jednak (kryptoinfo że bedzie w Krk XV na sprzedaż bo chyba nie będe mial wymaganej liczb postów żeby na forum ogłosić;P) ... 

Mógłbym Ci pokazać i poopowiadać jak to wygląda i z czym to sie je ale niestety raczej obcej osobie nie dam poprowadzić (przejechać się ofc możemy).

• Like 1