atomic Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 Dzień dobry, zauważyłem, że w moim Legacy IV Kombi 2.5l 2007 USA cieknie jeden z przednich amortyzatorów. Mam w związku z tym dwa pytania. 1. Czy amortyzatory do wersji EU będą ok? 2. Czy polecacie jakąś szczególną firmę? KYB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 2 godziny temu, atomic napisał: Czy polecacie jakąś szczególną firmę? KYB? Ja mam KYB i są OK, ale nie mam porównania z innymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artbass Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 Teraz, sartek napisał: Ja mam KYB i są OK, ale nie mam porównania z innymi. I pasują do wersji USA?. Czy jest różnica kombi/sedan jeśli chodzi o przód. Bo tylne w sedanie pasują z EU a z tego co mówił mechanik to nie za bardzo przód pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 Mam Outbacka z USA i amortyzatory KYB (tak mają napisane). Działają. W sumie nic więcej na ten temat nie umiem powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 wątpię żeby amortyzatory EU-US różniły się na zewnątrz, jedynie będą się różniły w sile działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 (edited) W dniu 21.05.2021 o 08:37, atomic napisał: cieknie jeden z przednich amortyzatorów. U mnie w OBK też jeden amor się zaczął pocić, kupiłem całe McPersony z diesla 2008, nie zauważyłem żadnych mankamentów co do pracy zawieszenia i trzymania się samochodu w zakrętach. Więc może zamiast płacić przeszło 200zł za jeden amortyzator, rozważ kupno dwóch używanych McPersonów od młodszego samochodu a wiadomo że diesle zazwyczaj nie pokonywały więcej jak 200kkm a wymiana jest banalnie prosta. Edited May 22, 2021 by lutek34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts