Quasi Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 Witajcie OBK 2010 2,5 wersja USA, jakiś czas temu zaczęło mi dziwnie brzęczeć sygnał od niezapiętych pasów (nie był to czysty i wyraźny dźwięk jak d tej pory tylko taki harczący czy jakoś tak) Dodatkowo teraz i dioda mi na desce rozdzielczej zgasła. Ktoś ogarnia temat elektryczne bo to chyba o elektrykę chodzi. Coś się przepaliło? Można to jakoś sprawdzić (bezpieczniki, przetwornice, kondensatory, tranzystory, i inne ustrojstwa) Akumulator dobrze ładuje i był doładowany, Obydwa przewody masowe założone nowe miedziane i zaizolowane. Takie informacje mi przychodzą do głowy. Nie oczekuję, że użyjecie magicznej kuli i rach ciach jest diagnoza ale może ktoś miał podobny przypadek i coś z własnych doświadczeń podpowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czekker Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 22 godziny temu, Quasi napisał: Witajcie OBK 2010 2,5 wersja USA, jakiś czas temu zaczęło mi dziwnie brzęczeć sygnał od niezapiętych pasów (nie był to czysty i wyraźny dźwięk jak d tej pory tylko taki harczący czy jakoś tak) Dodatkowo teraz i dioda mi na desce rozdzielczej zgasła. Ktoś ogarnia temat elektryczne bo to chyba o elektrykę chodzi. Coś się przepaliło? Można to jakoś sprawdzić (bezpieczniki, przetwornice, kondensatory, tranzystory, i inne ustrojstwa) Akumulator dobrze ładuje i był doładowany, Obydwa przewody masowe założone nowe miedziane i zaizolowane. Takie informacje mi przychodzą do głowy. Nie oczekuję, że użyjecie magicznej kuli i rach ciach jest diagnoza ale może ktoś miał podobny przypadek i coś z własnych doświadczeń podpowie? Gdybyś chciał to w ogóle wyłączyć to z tego co pamiętam w wersjach USDM (OBK 3gen) dało się to wyklikać - chyba trzeba było 10 czy 20 razy wpiąć/wypiąć pas (na YT powinno być..). W 4gen pewnie działa tak samo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 1 godzinę temu, czekker napisał: Gdybyś chciał to w ogóle wyłączyć to z tego co pamiętam w wersjach USDM (OBK 3gen) O ja, dzięki za tipa. Sam wiem, że muszę za[iąć pas. To piszczenie, od samego początku, nawet bez ruszenia, jest cholernie irytujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quasi Posted April 21, 2021 Author Share Posted April 21, 2021 Ja to nawet wolałbym, żeby to piskanie o nie zapiętych pasach było bo tu chodzi przecież o bezpieczeństwo w razie kolizji. Ja też pamiętam, że trzeba zapinać pasy ale w życiu to różnie bywa. Więc może lepiej niech taki przypominacz irytujący swoim natręctwem będzie. Tylko wcześnie dźwięk był czysty i wyraźny, sama modulacja była akceptowalna. Teraz doszło takie trzeszczenie, pierdzenie i to jest irytujące zwłaszcza, że tak jak piszecie co niektórzy dźwięczy nawet jak się nie jedzie a kluczyk jest w stacyjce tylko włożony w pozycji nawet 0. chyba bez wizyty u elektryka się nie obędzie? Ale jak ktoś miał coś podobnego to niech śmiało bez krępacji powie o co tu chodzi (dlaczego ten sygnał tak trzeszczy zamiast być czysty, wyraźny, odtwarzany bez fałszowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts