venft Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 Mam problem w Legacy IV po lifcie gdyż po wymianie akumulatora na nowy napęd CD ciągle pracuje. Wygląda to tak jakby CD chciało się przeładować i niby to robiło ale po krótkiej przerwie zaczyna od nowa. Radio w tym czasie nie reaguje na przyciski load i eject a także nie chce przejść w tryb CD. Dodam, że z tak "działającym" radiem pojeździłem jakieś 15min i dalej objawy takie same. Czy ktoś miał podobnie i wie jak mogę się za to zabrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmer Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 Jeszcze raz albo dwa odłącz akumulator. Powinno przeładować płyty i się uspokoić. Jeśli to nie pomoże to raczej zmieniarka do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajer98 Posted April 6, 2021 Share Posted April 6, 2021 W swoim Legacy miałem podobnie po odpięciu aku. Pomogło mocne uderzenie w boczną obudowę radia. Wypluło mi 4 płyty CD. Od tamtej pory wszystko jest w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
halvaekiu Posted April 19, 2021 Share Posted April 19, 2021 Miałem ostatnio podobną sytuajcję z swoim radiem po odłączeniu akumulatora. Radio ciągle próbowało wyjąć płytę, któej tam nie było - przynajmniej w taki sposób chałasowało. Nie reagowało na próbę włożenia kolejnej płyty. Problemem okazała się WEFA wpięta w port zmieniarki CD. Odłączenie jej, podpięcie akumatora, poczekanie aż radio się uspokoi i ponowne podłączenie WEFY pomogło. Już się wystraszyłem, że radio będę mieć do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts