Kuba_Don Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Witam, mam następujący problem natury estetycznej... Po niedawnym myciu auta na myjce bezdotykowej zauważyłem na grillu auta, że cześć chromu złuszczyła się jakby ktoś ją zadrapał Pytanie brzmi czy mieliście podobny problem i czy oprócz kupna grilla istnieje możliwość poprawienia wyglądu? Renowacja chromu, malowanie? U mnie w rejonie tego nie robią, już o to pytałem lakiernika... Element wygląda w ten sposób: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruLPG Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Prościej będzie nanieść inny kolor lakieru i zdjąć chrom... Nie znam taniej prostej trwałej techniki nanoszenia chromu na tworzywo sztuczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderq Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Spotkałem się już z tym, myślę że nie jest to pojedynczy przypadek. Różnica jest tylko taka, że warstwa się delikatnie wybrzuszyła, a nie zrywała jak na zdjęciu. Co z tym zrobić, nie wiem, ale na olx czy alledrogo kupisz drugi taki grill za 100/150 zł czy to do testów czy zamiast tego. Albo po prostu kupić drugi w lepszym stanie i na myjni traktować go z trochę dalsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_Don Posted April 7, 2021 Author Share Posted April 7, 2021 Dzięki za odpowiedzi koledzy!Temat uważam za zamknięty Udało się znaleźć grill w stanie praktycznie idealnym za 100 na olx. Na alledrogo natomiast takie rzeczy w podobnym stanie za 200-300 złotówek. Generalnie ciężki temat, żeby coś znaleźć ale tym razem udało się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts