thorxahest Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Czołem! Jeśli zdublowałem temat to przepraszam, ale czujnik ma wiele określeń jak: przepływomierz, przepływka itd. (za filtrem powietrza) także poszukiwania tematu nie przyniosły oczekiwanego skutku, a taką nazwę jak MAF Sensor znalazłem na anglosaskich forach i najwięcej info o nim. Jak doczytałem, ciężko zdobyć oryginalny sam O-ring, a chciałbym wymienić mój wygnieciony, bo czujnik wyczyściłem - działa jak powinien. Subaru Outback H6 3.0L Mass Air-Flow Meter / MAF Sensor. Zdjęcie poglądowe. Czy ktoś może wymieniał albo zna wymiary? Wedle poszukiwań pasuje bodajże wew. 28x2 mm, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii. Pozdrawiam MP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max 84 Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Ja zmierzył bym rowek ( kanałek ) na oring i dobrał grubość tak żeby wystawał z dwie trzy dziesiąte milimetra na stronę i sprawa załatwiona.Tam nie ma żadnej technologii, oring ma uszczelniać i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorxahest Posted February 4, 2021 Author Share Posted February 4, 2021 (edited) Jeszcze nie mierzyłem, ale sprawdzę w weekend, dzięki Pamiętam, że kiedyś kupiłem przy okazji "jakiś podobny" do obecnego, ale nie moglem wcisnąć w mocowanie, a teraz mi się sprawa przypomniała. P.S. Kupiłem o-ring wew 28 mm x grubość 2 mm - pasuje, aczkolwiek nieco grubszy czyli 2,3 mm lub może nawet 2,5 mm też będzie pasować raczej, bo miejsca w rowku na oring jeszcze trochę zostało. Pozdrawiam Edited March 21, 2021 by thorxahest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts