Jump to content

Outback z Północy

tswierdza

Recommended Posts

Witam, początkowo miał być to zakup na chwilę jednak szybko okazało się, że zostaniemy ze sobą na dłużej :)

Od dawna podobał mi się outback IV i w koncu postanowiłem go zakupic. Co prawda z zewnątrz jest trochę umęczony jednak przebieg 170 tyś mnie przekonał. 

Narazie krótki opis, zdjęcia będą jak bedzie wolna chwila :)

Outback 2010 2.5 167km z LPG(zbedny tutaj gdzie mieszkam, ogólnie lpg to rzadkość, nawet stacji lpg nie mam w promieniu 150 km :D ), przebieg 170000 km, napewno 170000 :)

W środku jasna skóra, szyberdach, klima 2 strefy, asystent ruszania pod górę, keyless i pewnie coś tam jeszcze :)

Jak wspominałem, miał być zakupem na chwile(do naprawienia i sprzedania) ale po kilku kilometrach spodobał mi się na tyle, że jakiś czas nim pojezdze. Oczywiscie planuje wymiane ori radia i navi, nie wiem tylko na co... No i musze doprowadzić je wizualnie do jakiegoś stanu  :) co dalej, czas pokaże:)

IMG_20200821_140744.jpg

IMG_20200821_140759.jpg

IMG_20200821_140847__01.jpg

IMG_20200821_140815__01.jpg

IMG_20200821_140827__01.jpg

Edited by tswierdza

To czekamy na zdjęcia, bo tą generacją Legacy czy Outbacka mało kto tu się chwali. :) Stylistyka dyskusyjna, ale miałem okazję jeździć zarówno 2.0 dieslem jak i 3.6 i stwierdzam, że do tego auta podchodzi się z zamkniętymi oczami, wsiada i już pełna frajda wraca. :) 

P.S. No chyba, że ktoś idzie w modyfikacje - wyższe zawieszenie, większe koła itp. - to wtedy naprawdę fajnie zaczyna to auto wyglądać.

8 minutes ago, Dj Brabus said:

To czekamy na zdjęcia, bo tą generacją Legacy czy Outbacka mało kto tu się chwali. :) Stylistyka dyskusyjna, ale miałem okazję jeździć zarówno 2.0 dieslem jak i 3.6 i stwierdzam, że do tego auta podchodzi się z zamkniętymi oczami, wsiada i już pełna frajda wraca. :) 

P.S. No chyba, że ktoś idzie w modyfikacje - wyższe zawieszenie, większe koła itp. - to wtedy naprawdę fajnie zaczyna to auto wyglądać.

Modyfikacji sie nie spodziewam, ceny czesci u nas to jest kosmos a z polski czy innych czesci europy nie chce mi sie sprowadzac i prosic sie o wysylke :)

co do frajdy z jazdy to faktycznie, jest spora. Mocy jest w miare a drogi trzyma sie prawie jak nasze poprzednie V70 co w sumie mnie troche zdziwilo. Wczesniej mielismy tez Kuge i Outback pod wzgledem przyczepności i prowadzenia to calkiem inna liga.

• Like 1

5 minutes ago, sredniaq said:

Witamy na norweskiej ziemi. Gdzie dokładnie mieszkasz? Ja co prawda już bez Subaru, ale sentyment pozostał

A Ty tez z norwegii? My mieszkamy w Nordland niedaleko Bodø :)

• 1 month later...

Taka tam szybka fotka z nocnego wypadu :) co prawda szału nie robi ale sezon na zorze dopiero startuje więc może będzie więcej ;)

Co do autka, wyczyściłem skórę, auto nie jest już tak bardzo niemiłe, można powiedzieć, że zadbane w środku :D ogólny stan jest dobry, bez większych uszkodzeń. Czyściłem na szybko bo jak zwykle na swoje nie ma czasu ;) no i wypolerowałem lakier, również na szybko jednak udało mi się trzema pastami przejechać. Poza tym że zmieniło kolor to wygląda prawie jak powinno ;) prawie, bo trzeba jeszcze jakos rysy zamaskować...

P9270967.JPG

• Like 1
  • Thanks 1