marlowe27 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Subaru Forester, rocznik 2007. Mam od niedawna, jak wymienić żarówkę przednią świateł mijania (czy pozycyjna, zawsze nie wiem jak te światła nazywać, chodzi o te za największym kloszem od strony pasażera). Czy jest jakas mozliwośc przeszukiwania tylko tego działu?? Chciałem sobie sam poszukać ale szuka w całym forum, a mi chodzi o zakres wyszukiwania tylko w "Forester" Link to comment Share on other sites More sharing options...
LosioDriver Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Pozycyjne - to te małe punkciki Mijania - to te co masz normalnie włączone Drogowe - długie Od strony pasażera ściągnij wlot powietrza, będą 2 "nakrętki". Jedna jest od mijania, a druga od drogowych. Przekręcasz, ściągasz. Potem chwytasz kostkę z kablem, też przekręcasz i wychodzi żarówka. Przynajmniej ja tak mam w xenonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlowe27 Posted October 18, 2019 Author Share Posted October 18, 2019 (edited) znalazłem, tez tutaj co nieco, bardzo dziekuje, po pracy wykonam zadanie Edited October 18, 2019 by marlowe27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aplam13 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 (edited) Jeżeli chodzi o zwykle nie ksenony to zdjemujesz wlot powietrza plastikowy lub po drugiej stronie luzujesz akumulator chyba że jest miejsce i dekielek odkrecasz od porządnej żarówki kręcąc w przeciwną stronę niż wskazówki zegara, następnie żarówkę blokuje drucik sprężysty taka zawleczka który trzeba odpowiednio odbezpieczyc i żarówka w ręce oczywiście rozpięcie kostki to oczywistość. Pozycje z kolei dobrze jest lekko odpiąć grill i z boku na górze od strony grila będzie żaróweczka, wymienia się ja przekręcając gniazdo:-) Edited October 21, 2019 by aplam13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolodziej Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 do wymiany żarówki mijania na pewno nie trzeba zdejmować lampy (jak na załączonym zdjęciu). Wystarczy (jak napisał LosioDriver) zdjąć wlot powietrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts