ceze_torun Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Cześć, przewertowałem forum jednak takiego konkretnego przypadku nie spotkałem. Objaw jest taki: jadąc autem prędkością przelotową 100/105 km/h jakiś element powoduje objaw jak zużycie łożyska. Jednostajne wycie prawdopodobnie w tylnej części auta. Objaw występuje tylko w przypadku wciśniętego pedału gazu przy prędkości jednostajnej. Jeśli: a)wcisnę sprzęgło; b)odpuszczę gaz; c)przyspieszę objaw momentalnie ustępuje. Wraca znowu przy prędkości podróżnej przy lekko wciśniętym gazie przy prędkości około 100km/h. Any ideas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klev Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 stawiam na dyfer tylny.... ale to oczywiście wróżenie. po pierwsze i najprostsze sprawdź w nim olej - czy jest i w jakiej kondycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceze_torun Posted October 24, 2018 Author Share Posted October 24, 2018 W sumie tak teraz myślę czy to wycie nie zbiegło się z wymianą uszczelniacza wybieraka skrzyni biegów... co z kolei wiązało z rozebraniem dupki skrzyni biegów. Może mieć to jakiś związek? Pacjent 2.5xt MY06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.