Joanna Słabik-Pasternak Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 witam wszystkich drodzy forumowicze potrzebuje waszej rady i pomocy do rzeczy: jestem po wymianie amorów z tyłu gdyż jeden fabryczny sls lekko wylał przez co lewa strona troszkę opadła i gdy patrzyło sie na "dupe" forka widac bylo ze auto krzywo stoi. Zalozylem amory z USA zostawiajac sprezyny sls-owskie ale dupa siadla jeszcze bardziej niz przedtem. 1.co zrobilem zle i czy mozna to skorygować? 2. amortyzator chcialbym zregenerowac mozecie polecic godnych i fachowych zaufania ludzi w tym temacie i ile taka operacja by mnie kosztowala pozdrawiam i czekam na rady od was Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 (edited) Same amory nie załatwią sprawy. Potrzebne jeszcze dedykowane sprężyny. Co do regeneracji to wg. mnie nie ma sensu ponieważ za niespełna 1000pln masz praktycznie wieczny zestaw Kayaba ,amory i sprężyny. Edited November 21, 2016 by tedimy99 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednarcm Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Przede wszystkim powinieneś skorzystać z wyszukiwarki Tam byś zapewne znalazł ten temat: http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/42743-zast%C4%85pienie-samopoziomuj%C4%85cych-amortyzator%C3%B3w-forester-03-08/ Ad. 1 - użyłeś standardowych amortyzatorów do sprężyn przystosowanych do SLS, a to nie zadziała. Albo wymieniasz stary SLS na nowy lub zregenerowany SLS, albo wymieniasz komplet (sprężyny i amortyzatory) na zwykłe, np KYB Ad. 2 - Zregenerować możesz między innymi w jednej firmie w Trójmieście, u carfita w Nowym Sączu, bądź też w niektórych ASO (a może wszystkich?). Koszt zależny od miejsca, od około 500 do 900 za sztukę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts