Jump to content

Zacinająca się stacyjka Legacy 2,5 AT USA...

Pemo29081990

Recommended Posts

Witam.

Mam duży problem w moim subru mianowicie kluczyk włożony do stacyjki po odpaleniu silnika nie chce cofnąć się do pozycji "0" czyli pozycji wyjściowej no i zarazem wyjść ze stacyjki.

Jednak po zdjęciu wszystkich obudów ,w spodniej części stacyjki znalazłem wystający kawałek metalowego suwaka (fotki na dole),który po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręcenia go w pozycję stacyjki "2" przesuwa się w prawą stronę i w takiej pozycji już pozostaje przez co nie można cofnąć kluczyka do pozycji "0" i wyjąć go ze stacyjki.

Jednak gdy przesunę ten suwak palcem w lewą stronę wtedy mogę swobodnie przesunąć kluczyk do pozycji "0" i wyjąć go ze stacyjki.

Czy ktoś z was miał już kiedyś ten problem???

Przypomnę że jest to wersja USA.

Z góry dzięki za podpowiedzi :) 

post-11926-0-71241200-1426616408_thumb.jpg

post-11926-0-51207200-1426616432_thumb.jpg

post-11926-0-33409400-1426616452_thumb.jpg

post-11926-0-63267100-1426616470_thumb.jpg

post-11926-0-56152800-1426616485_thumb.jpg

Psikałem tą stacyjkę już na wszystkie możliwe sposoby, a sprężynka o której mówisz gdzie jej szukać??

Niestety wewnątrz. Ta blaszka jest ustawiana przez maleńką sprężynkę. Trzeba zdemontować stacyjkę i oddać do zakładu z dorabianiem kluczy. Zapytaj w centrum handlowym

Wlasnie mam podobny problem w imprezie 2.5 USA

Nic z tym nie robilam, po prostu zaczelam troszcze delikatniej wyjmowac kluczyk , a jeszcze lepiej stalo gdy doronilam duplikat kluczyka I zauwazylam ze chodzi lepiej niz oryginal.

To sie zdazalo I w outbacku 2006 I w imprezie 2010 europejczykach, wiec mysle ze lepiej nauczyc sie z tym zyc aniz cos krecic ;)

Wlasnie mam podobny problem w imprezie 2.5 USA

Nic z tym nie robilam, po prostu zaczelam troszcze delikatniej wyjmowac kluczyk , a jeszcze lepiej stalo gdy doronilam duplikat kluczyka I zauwazylam ze chodzi lepiej niz oryginal.

To sie zdazalo I w outbacku 2006 I w imprezie 2010 europejczykach, wiec mysle ze lepiej nauczyc sie z tym zyc aniz cos krecic ;)

Tak tylko że mam 2 kluczyki jeden używany z delikatnymi śladami używania i drugi be jakichkolwiek oznak zużycia i dzieje się tak i na jednym i drugim kluczyku...