kamil263 Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 Kto wymieniał progi w GT i może polecić gdzie je kupić bo jest kilka na portalach ale niektóre słabej jakości w ogóle nie pasujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 (edited) Z tego co usłyszałem w tv i jeśli Ci to w ogóle coś pomoże to najlepsze nowe elementy jakiekolwiek blacharskie, powinny być jak najbardziej grube, jeśli są cienkie to słabej jakości zamiennik. Pytanie tylko ile powinny być grube, dobrej jakości. Edited March 12, 2015 by Hiszpanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 (edited) Ja kupiłem przednie ori błotniki. Zamieniesz stronami i dajesz na tył, gotowe Każdy ogarnięty blacharz powinien o tym wiedzieć. Ori blacha o wiele lepsza od tych reparaturek z netu. A tu o progi chodzi, ups.... Edited March 12, 2015 by gryka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 Reperaturki progów robione z błotników? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 Za dużo piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 Najlepszy byłby OEM ale cena pewnie na kolana powali. Wszystkie inne dostępne na różnych portalach to na 99% zamienniki. Nie tyle grubość co jakość blachy z której jest próg tłoczony ma znaczenie i oczywiście dobry blacharz i lakiernik.bo nawet OEMowy próg wstawiony jesli nie zostanie odpowiednio zabezpieczony szybko korozja zniszczy. Częstym błędem przy wstawianiu progów reperaturek tylnych błotników jest brak zabezpieczenia od wewnątrz co powoduje że trwałość tej naprawy jest żałośnie krótka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grexik Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Panowie, a ja mam pytanie z tematu blacharskiego. Czy przednie błotniki w GC 1997 były takie same jak 1996? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojekkubicz Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Ja ostatnio robiłem prawy próg w GT. Kupiłem http://allegro.pl/prog-progi-poszycie-subaru-impreza-92-00r-prawy-i5044104625.html i jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts