Grimus23 Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 (edited) Witajcie forumowicze. Mam problemem z moim Forkiem z 98r (pierwsza gen.). Otóż w pewnym momencie, po uruchomieniu silnika, "check engine" świeci się. Jechałem jakiś 20 minut i nie zgasła. Wyłączyłem go, zostawiłem na 15 minut i ponownie uruchomiłem. Nie dość, że kontrolka normalnie nie zgasła, to prędkościomierz przestał działać (nie rusza się, tak jakby samochód się nie poruszał, 0km/h) . Wskaźnik obrotów i temperatury działają. Nie wiem jak wskaźnik baku. Zastanawiam się, czy problem tkwki w jakimś błędzie kontrolera, ale chyba nie "wyłączyłoby" to prędkościomierza.Dodam, że samochód jest zagazowany.Jakieś propozycje? W najbliższym czasie wybiorę się do mechanika i sprawdzę ewentualne błędy komputera. Edit: Dodam jeszcze, że obroty są wyższe nie zwykle.Edit2:Odłączyłem akumulator i podłączyłem. Kontrolka się nie świeci, ale prędkościomierz nadal nie działa. Ponadto obroty wróciły do normalnych wartości. Edited September 17, 2014 by Grimus23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qra_633 Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 (edited) Ja w swojej GC8 '97 miałem prędkościomierz jeszcze na linkę, po wizycie u gazownika panowie nie wpieli linki dokładnie i wyskoczyła z gniazda w skrzyni, co spowodowało zaświecenie check'a. Jednak nie zauważyłem zmiany wskazań obrotów. Edited September 18, 2014 by qra_633 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimus23 Posted September 19, 2014 Author Share Posted September 19, 2014 Najprawdopodobniej to właśnie impulsator. Mam pytanie. Ilu pinowy jest w forku? Wydaje mi się, że 2-pinowy. I czy taki czujniki z innych subaru są kompatybilne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts