adixi1 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Witam tak jak w temacie, to co tyczy się prawie każdego Svx spotkało w końcu i mnie. Skrzynia zaczęła umierać. Jak na orginalną skrzynie przejeździła i tak zaskakująco długo bo aż do przebiegu ok 299600km. Ale do rzeczy, straciłem 1 i 2 bieg. Jeździć jeździ ale ruszanie z 3 nie jest zbyt zachwycające. I tu moje pytanie do was, może ktoś przerabiał już coś podobnego u siebie i może mi coś doradzić. Nie wiem jakie mogą być przyczyny tej usterki ani na jaką naprawę mam się nastawiać. Niestety na swapowanie manuala obecnie mnie nie stać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 a może to sprzęgło? według opisu tak by wynikało! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 @@adixi1, przykra sprawa. Choć 300.000 km to i tak ładny wynik. Jeśli temat nie jest dla Ciebie pilny i na już, to za kilka dni będe mógł więcej powiedzieć o stanie skrzyni, w której zniknęła czwórka i ledwo bo ledwo ale działa trójka. Jedynka i dwójka bez zarzutu. Jak będę wiedział, co w niej poszło, to może coś się wymyśli dla Twojego auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 a może to sprzęgło? A może poszli do lasu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 a może to sprzęgło? Ale które? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adixi1 Posted May 4, 2014 Author Share Posted May 4, 2014 Pegi, nie spieszy mi się bo svx mało jeżdżę ostatnio, jeżeli będziesz mógł mi w jakikolwiek sposób pomóc to będe bardzo wdzięczny. Czekam w takim razie na jakąś wiadomość od Ciebie i z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 (edited) @@adixi1, No to załatwiamy temat na PW, żeby w tym wątku zostawić więcej miejsca na spam Edited May 4, 2014 by pegi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Nie doczytałem... sorka! nie mam więcej pytań Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbond Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 U mnie też są dwa pierwsze biegi i i później nic :-), najgorsze że nie mam wstecznego- szpec od skrzyń, powiedział, że sklejone są sprzęgła. Może to jest tak-, ty masz 3 i 4 bieg , @Pegi ma sprawną 1 i 2, więc mała układanka i będzie jeździło Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Ale mogą to być i inne rzeczy.moja uszkodzona skrzynia idzie do rozbiórki. Zobaczymy co w niej poszło i czy nada się żeby ratować skrzynie adixi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts